Utorak, 06 Kolovoz 2024 08:50

Uspješno završena Humanitarna akcija "Za siguran udah našoj Ivoni" - Palijativni tim LiPa zahvaljuje svima

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)
Humanitarna akcija  "Za siguran udah našoj Ivoni" uspješno je privedena svome kraju i sakupljen je novac za prijenosni koncentrator kisika.
Hvala Vam od
   Zahvaljujući Ortoreji - trgovini za medicinsku opremu i ortopedska pomagala i njihovom ravnatelju Daliboru Babiću dobili smo popust i cijena koncentratora kisika je 2.720,00 eura. Naša Ivona za rođendan dobiva poklon koji će joj svakako poboljšati kvalitetu života kao i njenoj obitelji. 
Što na kraju reći veliko hvala dragi, mali ljudi velikoga srca, hvala u ime obitelji Feltrin, naše Ivone, Grada Lipika, Palijativnog tima LiPa. 
  Sve je počelo kada je Palijativni tim LiPa uz podršku Grada Lipika pokrenuo humanitarnu  akciju "Za siguran udah našoj Ivoni". 
Ivona Feltrin, je djevojka rođena 4. kolovoza 1999. godine u Lipiku,  od ranog djetinjstva, predškolska dob, javljaju joj se prvi simptomi bolesti peronealne mišićne atrofije-Charcot-Marie-Toth, koji kroz djetinjstvo napreduju, a manifestiraju se znatnim slabljenjem muskulature što dovodi do ograničavanja svih dnevnih aktivnosti.
Obzirom na tešku progresivnu neurološku bolest, tešku kifoskoliozu, kaheksiju te posljedičnu kroničnu respiratornu insuficijenciju s dokazanom hipoventilacijom, apnejom u spavanju od 2016. godine koristi neinvazivnu ventilaciju putem oronazalne maske. Danas je ovisna o oksigenatoru i to joj otežava odlazak iz kuće, vezana je uz krevet i kolica, prijenosni koncentrator kisika osigurao bi joj kvalitetniji život odlazak na kontrole i izlazak iz doma. Zbog povećanih troškova za liječenje obitelj nije u mogućnosti sama nabaviti oksigenator, pa osigurajmo Ivoni poklon za rođendan i nabavimo joj prijenosni oksigenator.