Petak, 05 Srpanj 2024 10:53

Najuspješnije polugodište Parka Prirode Papuk

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

Početak srpnja u Parku prirode Papuk  obilježen je odličnim rezultatima prvih za 6 mjeseci 2024. godine.

Naime, u ljeptama Papuka ove godine uživalo je preko 50 000 posjetitelja, točnije njih 50 364.

Stoga je to u odnosu na prethodnu godinu porast od 14%.

Ove brojke najljepši  su suputnik u realizaciji najavljenih  projekata kojima se nastavlja ulagati u turstičku infrastrukturu Parka prirode Papuk te ju prilagođavati i činiti atraktivnijom svim dobnim skupinama.

Najposjećenija je i dalje Park šuma Jankovac koju je posjetilo   18%  više posjetitelja  u odnosu na 2023. godinu i 12% više u odnosu na rekordnu 2022. godinu.

Zanimljivo je promatrati i porast noćenja u jedinom smještajnom objektu u vlasništvu  Parka prirode Papuk, Kamp odmorištu Duboka. Čak 29% više noćenja u odnosu na isto razdoblje 2023. godine, koja je ujedno bila i najuspješnija.

“ Budući da gosti Kamp odmorišta Duboka tijekom svog višednevnog borakva obilaze i ostale tursitičke sadržaje širom Požeško – slavonske i Virovitičko – podravske županije, možemo reći da je porast noćenja u Dubokoj pokazatelj i uspješnog rasta čitave destinacje. U prilog činjenici rasta destinacije govori i gotovo svakodnevno otvaranje kuća za odmor na području cijelog parka pa su ljetni dani pred nama prigoda da ih se bar nekoliko provede na Papuku.” – izjavio je Alen Jurenac, ravnatelj Parka.

Sadržaja za sve generacije i prirodnih ljepota ne manjka, a središnja ljetna manifestacija zasigurno je Srednjovjekovni viteški turnir koji se ove godine održava 10. i 11. kolovoza u Slatinskom Drenovcu.

Preko deset viteških udruga uprizorit će autentičnu srednjovjekovnu atmosferu i pružiti sadržaj prilagođen i djeci i odraslima. Srednjovjekovni spektakl upotpunit će i bogat gastronomski sadržaj te mnoštvo izlagača suvenira i prehrambenih proizvoda.

Sve ovo nagovještava zanimljivo ljeto na Papuku, ali  i jednako uspješnih preostalih  šest mjeseci 2024. godine.

 

Foto: Željko Vajak, Matija Turkalj, Kristijan Toplak, Stjepan Gal