Četvrtak, 10 Listopad 2013 13:44

Obavijest vozačima traktora i drugim sudionicima u prometu

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

Tijekom mjeseca listopada zbog intenzivnih jesenskih radova u poljima na cestama je pojačan promet traktora, kombajna i drugih poljoprivrednih strojeva. Povodom toga, a i loših vremenskih uvjeta te uvažavajući iskustva iz prošlih godina skrećemo pozornost vozačima na tehničku ispravnost takvih poljoprivrednih vozila. 

Često se događa da su traktori neregistrirani, tehnički neispravni, a posebno se to odnosi na svjetlosnu signalizaciju zbog čega se događaju prometne nesreće i s težim posljedicama. 

Tako se početkom ovoga tjedna u utorak 8. listopada u Vetovu dogodila prometna nesreća između neosiguranog i neregistriranog kombajna i traktora s neosiguranom i neregistriranom prikolicom koja je srećom završila samo s materijalnom štetom.   

 Također skrećemo pozornost da su vlasnici neosiguranih i neregistriranih vozila obavezni nadoknaditi štete prilikom prometnih nesreća koje su daleko veće nego troškovi osiguranja i registracije.

Zakon o sigurnosti prometa na cestama predviđa novčanu kaznu u iznosu od 700 kuna za prekršaj kad vozač upravlja traktorom i radnim strojem koji nije registriran ili mu je isteklo važenje prometne dozvole, stoga upozoravamo vozače traktora, kombajna i drugih poljoprivrednih strojeva da se pridržavaju prometnih propisa.