Srijeda, 29 Svibanj 2024 08:40

Dan otvorenih vrata Vojarne 123. brigade Hrvatske vojske Požega i taktičko-tehnički zbor opreme i naoružanja

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

Povodom obilježavanja Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske te 33. obljetnice ustrojavanja HV-a, na dan 28. svibnja za građane su organizirani Dani otvorenih vrata u vojarnama HV-a i gradskim središtima, pa tako i u Vojarni 123. brigade HV Požega - 

POŽEGA - Povodom obilježavanja Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske te 33. obljetnice ustrojavanja HV-a, u utorak 28. svibnja 2024. godine za građane, a posebno za djecu iz Dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola u Požegi pripremljen je taktičko-tehnički zbor opreme, vozila i naoružanja i organiziran stručni obilazak svega.

Posjetitelji su u vremenu od 10:00 do 14:00 sati mogli razgledati izložbu vojne opreme i naoružanja, borbenu i neborbenu tehniku postrojbi Hrvatske vojske, borbena oklopna vozila te se informirati o vojnom pozivu. Tako su svi mogli vidjete stare fotografije ali i jedno od prvih oklopnih vozila, ručno rađenih za potrebe Domovinskog rata, ali i suvremeno naoružanje i opremu koje danas koristi Hrvatska vojska. Uz opremu sanitetske službe i vojne policije najviše vozila i opreme budući da je u Požegi stacioniran Sentar za logistiku HV bilo je za potrebe logistike u HV..