Četvrtak, 23 Svibanj 2024 14:01

Humanitarni sajam za Marijine obroke gladnim učenicima iz afričkih zemalja organizirala po 12. puta OŠ Antuna Kanižlića

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

POŽEGA - "Gladnoj djeci za školski obrok" u sklopu Međunarodne organizacije "Marijini obroci" svoj 12. "Humanitarni sajam" za prikupljanje sredstava organizirali su učenici i učitelji OŠ Antuna Kanižlića iz Požege. Dio je to velikog međunarodnog projekta koji  zahvaljujući prikupljenim sredstvima, donacijama i radom volontera u najsiromašnijim zemljama svijeta, osigurava po jedan obrok dnevno izgladnjeloj djeci na rubu najtežeg siromaštva, uglavnom afričkih zemalja.

Voditeljice ovogodišnjeg projekta su Vlasta Jezerčić i Ivana Đimoti Vida. Ove godine prikupljana su sredstva koja će biti donirana za osnovnu školu u Zambiji koju pohađa 311 djece, a čiji su sponzori postali još prošle godine. Potrebno je osigurati iznos od 22 eura da jedno dijete dobije školski obrok cijelu školsku godinu, što je Kanižlićevcima i uspjelo, a nadaju se dovoljno prikupljenim sredstvima i za ovu godinu. Uz učenike I učitelje Kanižlića svoj doprinos su dali i Turistička zajednica Grada Požege, Fakultet turizma i ruralnog razvoja Požega, Poljoprivredno-prehrambena škola Požega, Obrtnička škola Požega, Udruga Opidum, Izviđači grada Požege, a podršku su dali i svi ravnatelji osnovnih i srednjih škola čiji su učenici također posjetili Humanitarni sajam i velikodušno dali svoj prilog.

Prigodnim riječima na ovim humanim aktivnostima zahvalila se i čestitala pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege Maja Petrović. Sajam je otvorila ravnateljica Osnovne škole Antuna Kanižlića Renata Marinić, a učenici su priredili i kratki umjetnički program. Učenici su sudjelovali u svim aktivnostima, pa su bili prodavači na štandovima, kuhari koji su pripremali hranu, slastice i piće, konobari koji su posluživali goste u kafiću.