Srijeda, 21 Veljača 2024 08:33

Program promjene životnog stila „FITIĆI 2024." Zavoda za javno zdravstvo Požega

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

 

POŽEGA - Savjetovalište za promjenu životnog stila Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije najavljuje Program promjene životnog stila "Fitići" i poziva zainteresirane građane da se prijave u uključe u program, te osvoje nagradu "Bolje zdravlje i bolji životni stil". Podatci o programu i način prijave zainteresiranih u nastavku teksta:

Koliko traje program?                    Početak 1.3.2024. - kraj 31.5.2024.

Tko može sudjelovati?                  Punoljetne osobe koje imaju Indeks tjelesne mase (ITM) viši od 30 kg/m2, želju za unapređenjem zdravlja, prehrambenih navika i navika kretanja. Po ovom pozivu u programu može sudjelovati najviše20 osoba.

Provjerite ITM: https://www.plivazdravlje.hr/zdravlje-online/bmi

Što je cilj programa?                      Postaviti realan cilj gubitka tjelesne mase i nastojati ga postići do 31.5.2024.,uz pridržavanje odabranih promjena životnog stila unajvećoj mogućoj mjeri.

Kako se prijaviti?                             Svatko tko želi sudjelovati popunjava prijavnicu na poveznici i dobiva termin za dolazak u Savjetovalište Zavoda za javno zdravstvo (Županijska 9, Požega). Sudjelovanje je besplatno.

Što nakon prijave?                         Nakon što se popuni i pošalje prijavnica, osobu ćemo nazvati i dogovoriti termin dolaska.Termini dostupni uz prethodnu narudžbu od 26.2.-29.2. (utorak - četvrtak) od 8.00do 12.30 sati.

Kako izgleda prvi posjet?             Prijavljena osoba se važe na vagi InBody 270 (pametna vaga) te se određuje ITM i procjenjuje je li osoba kandidat za program.

                                   Sve osobe koje ispunjavaju kriterije popunjavaju osobni karton, mjeri se krvni tlak, određuju vrijednosti šećera u krvi iz prsta, dogovaraju se ciljevi i željene promjene životnog stila te dobivaju daljnje upute i drugi termin dolaska u Centar zdravlja.

Što se prati u programu?             Uz druge parametre prati se (1) gubitak masnog tkiva (%), (2) gubitak tjelesne mase (%), uz mogućnost anonimne usporedbe napretka sudionika.

Koje su obaveze sudionika?       Pratiti napredak dolaskom u Centar zdravljajednom u tri do četiri tjedna u terminima radnim danom od 7.45-9.30 sati. Svakodnevno unositi podatke o pridržavanju odabranih promjena                              životnog stila vezano uz prehranu i tjelesnu aktivnost. Svi sudionici odabiru i prate promjenu dvije izabrane prehrambene navike, praćenje konzumacije povrća i voća, unos vode i tjelesnu aktivnost.

Što je nagrada?                                Bolje zdravlje i bolji životni stil.

Poveznica na prijavnicu:                https://forms.gle/x9g7k3bR8nsN9D367 

Dodatne informacije na telefon 034/311 563 ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.