Srijeda, 17 Siječanj 2024 16:59

Veliki obrat u gastro navikama Hrvata, zdravija verzija street food hrane prestigla burgere i pizzu - pogledajte najbolje u Požegi

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

Good Food, pionir healthy food pokreta u Hrvatskoj, apsolutni je miljenik Wolt korisnika u Zagrebu i Splitu - ove je godine preskočio konkurenciju i s lanjskog trećeg mjesta zasjeo na čelo ljestvice u Zagrebu, dok je u Splitu obranio svoje mjesto na vrhu trona i ostao prvi izbor u drugom hrvatskom gradu po veličini  - pogledajte listu najtraženijih restorana u gradovima Hrvatske i u gradu Požegi  -

- Wolt, vodeća digitalna aplikacija za dostavu u Hrvatskoj, proglasila je pobjednike tradicionalnog godišnjeg ocjenjivanja najboljih restorana u Hrvatskoj - Wolt Awards 2023. Kao i prošle godine, korisnici su sami birali favorite iz svojeg grada te im shodno tome dodijeliti zlatne, srebrne ili brončane medalje. U izboru su se pritom našli svi restorani koji su dostupni u Wolt aplikaciji duže od šest mjeseci.

Rulla Street FoodSudeći prema rezultatima glasovanja iz dva najveća grada u zemlji, možemo slobodno zaključiti da se hrvatski korisnici sve više okreću zdravijoj inačici brze hrane jer je prvo mjesto i u Zagrebu te u Splitu odnio Good Food, jedan od najprepoznatljivijih i najpopularnijih restorana na street food sceni, ali i jedan od pionira healthy food pokreta u Hrvatskoj.

Good Food je u hrvatskoj metropoli s lanjskog trećeg mjesta ove godine preskočio konkurenciju i zasjeo na čelo ljestvice, dok je u Splitu zdravi street food lanac obranio svoje mjesto na vrhu trona i ostao prvi izbor u najvećem gradu Dalmacije.

U Zagrebu, odmah iza Good Fooda, korisnici najboljima ocjenjuju dva restorana s azijatskom ponudom - Umami i Purple Monkey Asian Food, što samo potvrđuje da se stanovnici glavnog grada Hrvatske ni u 2023. godini nisu zasitili orijentalne kuhinje i egzotičnih namirnica. U Splitu su također ostali vjerni starim navikama iz prošle godine, stoga ne čudi da su na drugom i trećem mjestu zasjala lokalcima dobro znana imena, Fast Food Popaj i Gustico. Fast Food Popaj se i lani našao među tri najbolja, što znači da široki izbor hrane, od pizza do miješanog mesa, nikako nije pogrešna ideja, dok je Gustico novo ime u vrhu s time da su specijalizirani isključivo za burgere.

Iako je zdrava hrana preuzela vodstvo u najvećim gradovima, u Slavoniji i Primorju se korisnici Wolt platforme nisu odrekli svojih omiljenih izbora, prvenstveno burgera i pizza. U Osijeku su srebro i broncu odnijeli McDonald's i Hamburgilla, dok je zlato pripalo Rulla Street Foodu, lokalu poznatom po originalnoj tortilji od tankog, svježeg tijesta. U Rijeci je prvo mjesto odnijela Kooglana, ugostiteljska zona u sklopu Bowling Centra Rijeka, a slijede je Submarine Burger i Pizza Express.Kooglana

Svi restorani koji su proglašeni najboljima, imat će besplatnu dostavu ili popust na cjelokupni meni od 15. do 29. siječnja kako bi svi mogli uživati unajviše ocijenjenoj hrani u njihovom gradu.

Mišljenje naših korisnika nam je oduvijek izuzetno bitno i upravo se zbog njih trudimo u poslovanje svake godine unijeti nove poslovne linije i segmente. Prateći njihove preferencije i želje, lansirali smo krajem prošle godine uslugu Wolt+ koja korisnicima osigurava besplatnu dostavu iz svih Wolt+ restorana i trgovina. Stoga se nadamo da će naši korisnici i dalje biti naši najveći gastro kritičari, ali i naša najveća podrška za unaprjeđenje poslovanja”, rekao je Marin Šušnjar, direktor Wolt Hrvatska, te dodao da tijekom ove godine planiraju proširenje na nove gradove, ali i uvođenje novih usluga kako bi cjelokupno korisničko iskustvo učinili još boljim.

Wolt je vodeća globalna digitalna aplikacija za dostavu, koja samo u Hrvatskoj ima preko 900 tisuća preuzimanja, a trenutno je dostupna u svim hrvatskim regijama.

WOLT AWARDS 2023., Popis nagrađenih restorana po gradovima:

Bjelovar Fast MAVI Food - Zlato, Vinko grill - Srebro, Garfild - Bronca

Čakovec Pomodoro Pizza & Grill - Zlato, Restoran Barok - Srebro, Stari hrast - Bronca

Karlovac McDonald's - Zlato, Tiffany - Srebro, Fast food Ham-Ham - Bronca,

Kaštela OBROQ - Zlato, Fast Food Gastronaut - Srebro, B-cool brewery & Pub - Bronca

Koprivnica Fast Food Bon Appetit - Zlato, Pikova Dama - Srebro, McDonald's - Bronca

Osijek Rulla Street Food - Zlato, McDonald's - Srebro, Hamburgilla- Bronca

Požega  Grill King - Zlato,  Kebab House Lav - Srebro,  Grill Lav - Bronca

Pula Fast Food Tanja - Zlato, Fast Food Big&Tasty - Srebro, McDonald's - Bronca

Rijeka Kooglana - Zlato, Submarine Burger - Srebro, Pizza Express - Bronca

Rovinj Restoran Dario - Zlato, Škatuleta - Srebro, Gostionica La Vela - Bronca

Samobor Buffet Ara - Zlato, Kuća pizze - Srebro, Mata Grill - Bronca

Sisak McDonald's - Zlato, Padrino pizza - Srebro, Restoran Cocktail - Bronca

Slavonski Brod Restaurant & Pizzeria Papo's - Zlato, Food Corner by Pekara Brod - Srebro, King's World of Kebap - Bronca

Split GOOD FOOD - Zlato, Fast Food Popaj - Srebro, Gustico - Bronca

Šibenik Simple Street Food - Zlato, Antin Gušt Restoran Catering - Srebro, Festina Lente - Bronca

Trogir Fast Food Obelix - Zlato, Bova coffee and food - Srebro, Big Mama's Bar&Pizza - Bronca

Varaždin Döner Kebab - Zlato, McDonald's - Srebro, Kebab House kod Crnog - Bronca

Velika Gorica Fork Restoran & Bar - Zlato, Bistro Kaktus - Srebro, Hayat Grill & Bar - Bronca

Vinkovci Restoran Vatikan - Zlato, Mali Atrium - Srebro, Fast Food Kebab - Bronca

Virovitica Chocolate Café - Zlato, Chimneys House Croatia -Srebro, INfinity bistro & caffe bar - Bronca

Vukovar Queen M - Zlato, Escape - Srebro, Konoba Sims - Bronca

Zadar Papica - Zlato, Restoran & Pizzeria Dodo's - Srebro, Palačinka Bar Slatka Tajna - Bronca

Zagreb GOOD FOOD - Zlato, Umami - Srebro, Purple Monkey Asian Food - Bronca

Zaprešić Batak - Zlato, Fresh Food - Srebro, Madera Bistro & Bar - Bronca