Ponedjeljak, 16 Rujan 2013 10:52

Obilježili Hrvatski olimpijski dan

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

KATOLIČKA OSNOVNA ŠKOLA I KATOLIČKA GIMNAZIJA  -

 

POŽEGA - Na dan kada je osnovan Hrvatski olimpijski odbor 10. rujna u Hrvatskoj se od 2007. godine obilježava Hrvatski olimpijski dan. Na prigodan način obilježili su ga i učenici Katoličke gimnazije i Katoličke osnovne škole koji su se toga dana okupili na Trgu sv. Terezije. Cilj je HO dana potaknuti građane svih dobnih skupina na aktivno bavljenje sportovima koji su im na raspolaganju u njihovim sredinama. Ovog puta učenici od prvog do trećeg razreda osnovne škole vozili su se na rolama i romobilima, učenici četvrtih i petih razreda pored rola i romobila vozili su se i na biciklima te na skateboardima dok su se gimnazijalci vozili samo na biciklima.

OLIMPIJSKI DAN- Super je što se ovo danas organiziralo. Bilo je zabavno. Ja sam se vozila na rolama, a inače se volim voziti i na biciklu. Bavim se aktivno sportom, treniram rukomet i idem na ples. Bilo bi lijepo kad bi tako nešto bilo češće – kazala je Mia Ćorluka, učenica 5. razreda Katoličke osnovne škole.

Marko Vujnović, prof. tjelesne kulture u Katoličkoj osnovnoj školi istaknuo je da je cilj organiziranja ovog dana da se ukaže djeci na važnost bavljenja sportom i fizičkom aktivnošću, ali da se djeca na ovaj način socijaliziraju i zbliže. – Isto tako učili smo o nekim pravilima u prometu, kao što je važnost držanja razmaka te davanja prednosti – objasnio je prof. Vujnović.

Mario Raguž, prof. tjelesne kulture u Katoličkoj gimnaziji dodao je da su učenici rado prihvatili ovakav način sportske aktivnosti da te da su ih zbog toga 15 minuta duže pustili da se vozaju od predviđenog vremena. – Osim fizičke aktivnosti gimnazijalce smo pokušali upoznati s poviješću Hrvatskog olimpijskog odbora i simbolici bijele boje te im ukazati na važnost kretanja za zdravlje – poručio je prof. Raguž.