Nedjelja, 15 Rujan 2013 17:52

Žele okupiti i više djece i više volontera

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

DRUŽENJE VOLONTERA S ČLANOVIMA UDRUGE OSMJEH  -

 

PLETERNICA – Nakon ljetne stanke ponovo su se okupili članovi Udruge djece s posebnim potrebama i poteškoćama u učenju "Osmjeh" a na zajedničko druženje pozvali su i volontere s kojima surađuju kako bi im zahvalili na nesebičnoj pomoći.

- Trenutno imamo dvadesetak volontera različitih godina i zanimanja. Dobro je što je među njima dosta učiteljica koje nam pomažu u kreativnim radionicama. Održavamo ih petkom no, mi se sastajemo i češće, dva do tri puta tjedno – dodala je Vesna Rezo.

Udruga "Osmjeh" osnovana je u kolovozu 2011. godine i sada okuplja desetero djece koja redovito dolaze u prostorije udruge te njihove roditelje. Osim što se igraju i druže djeca na raznim radionicama slikaju, izrađuju predmete od glinamola i slično a sve što naprave izlaže se na priredbama koje se održavaju u Pleternici i okolici.

Jasna Kajtar jedna je od prvih volonterki "Osmjeha". - Ja sam nekako najviše zadužena za čitanje jer, kažu, imam glas koji djeca rado slušaju. Obično im čitam kratke bajke i onda ih potičem da pomalo glume likove iz njih. Inače, nitko od nas nije obučen za ovaj posao ali osjećamo kada je nešto djeci zanimljivo a kada nije i onda se nastojimo prilagoditi – objasnila je Jasna.

Članovi udruge "Osmjeh" kažu kako je svaki novi volonter dobrodošao i pozivaju građane da odvoje malo slobodnog vremena za djecu koja imaju zdravstvenih problema. - Posebno pozivamo i roditelje djece koja imaju bilo kakvih poteškoća da nam se pridruže jer znam da takvih u ovom kraju ima još. Zajedno će nam biti lakše – rekla je predsjednica udruge Marija Bunčić.             (vm)