Petak, 17 Studeni 2023 18:36

Na brojnim mjestima u gradu Požegi zapaljeni lampioni a najviše ih svijetli u Vukovarskoj ulici

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

POŽEGA -  Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje po cijelom gradu Požegi na brojnim mjestima zapaljeni su lampioni, održane komemoracije, prisjećanje na te dane pada Vukovara i trenutaka iz Domovinskog rata. Tijekom dana lampione su postavljala djeca iz Dječjih vrtića, učenici iz osnovnih i srednjih škola, a neke smo zabilježili i našim objektivom u samoj večeri uoči obilježavanja državnog praznika 17. studenog. Najviše lampiona je zasvijetlilo u Vukovarskoj ulici, gdje su osim organiziranih paljenja lampiona političkih stranaka, udruga i mnoštvo građana dolazilo i zapalilo lampion u znak sjećanja na Vukovar. Zaista je fantastično izgledala Vukovarska ulica nakon paljenja stotina i stotina lampiona.

Tako smo zabilježili veliki broj članova NK Slavonija, od limača, pionira, kadeta, seniora i veterana Slavonije predvođenih rukovodstvom kluba. Svi oni su zapalili lampione i poredali ih duž Vukovarske ulice.

Zatekli smo i grupu Udruge Allumni, završenih studenata isprted Fakulteta za turizam i ruralni razvoj Požega, predvođeni predsjednikom Brunom Horvatom, koji su lampione postavili u Vukovarskoj ulici, ali i ispred biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Počast su odali i zapaljene lampione postavili duž Vukovarske mulice i članovi Gradskog odbora SDP-a Požega, predvođeni predsjedniko Dinkom Zima.

Društvo prijatelja Hajduka je sa svojim članstvom zapalilo 32 baklje u Vukovarskoj ulici ispred murala navijača Hajduka.