Četvrtak, 16 Studeni 2023 16:56

Sve spremno za 9. Sarmijadu - najavljeno 500 sarmi – kraljice slavonskog stola

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

POŽEGA – Za subotu 25. studenog i 9. Sarmijadu u Požegi sve je spremno. Najavljene su brojne ekipe a očekuje se oko 500 sarmi u za sada 15 raznih varijanti, okusa i načina spravljanja. Restoran Hotela Grgin Dol u Požegi bit će pravo središte najkvalitetnijih sarmi i mjesto odličnog cjelodnevnog druženja već od 13 sati. Stoga još pozivamo sve koji vole kuhati sarmu da se prijave, ali i sve one ljubitelje sarme – kraljice slavonskog stola da dođu i vide tu ljepotu uređenih stolova, kušaju najbolje sarme i provedu jedan lijepi sunčani dan na terasi Hotela Grgin Dol.

IMG 2693 1024x683Na 9. Sarmijadi se natječe i nekoliko folklornih društava, zavičajnih udruga, udruga žena, restorana, seoskih turističkih objekata, udruga vinogradara i pojedinaca, a osim kvalitete sarme ocjenjivat će se i nagraditi i najbolja prezentacija sarme i uređenje stola na kojemu centralno mjesto ima sarma. Tako tu bude i servisa za ručavanje starih preko sto godina, ali i tradicionalnog stola kakav se nekada uređivao za blagdane, kirvaje, svatove i narodne običaje.

      Sve pobjednike u nekoliko kategorija očekuju vrijedne nagrade naših sponzora, pokrovitelja i Udruge Požeški čuvari baštine, te plakete i zahvalnice. Najvrednija nagrada je sponzora tvrtke PEVEX, poklon paketi kuharskih posuda, kecelje i prigodni materijal, poklon paketi poznatih kutjevačkih vinarija i dr.

IMG 2711 1024x683

 

Svi zainteresirani mogu još dobiti svoje mjesto na 9. Sarmijadi, svima je ulaznica samo donesena sarma, a prethodno se moraju javiti na broj mob: 098/464-174 i osigurati rezervaciju. Nakon proglašenja pobjednika slijedi blagovanje, veselje, pjesma i ples uz tamburašku glazbu tamburaša. Pozivaju se i Požežani sa svojim gostima da posjete Sarmijadu i natjecanje, a za nedjeljni ručak njima se pobrinula glavna kuharica hotela Marijana Pranjić, koja je pripremila puno ukusne, već pogađate, prave požeške sarme s prilogom i kruhom po prigodnoj cijeni od 7 eura.

Očekujemo sve ljubitelje sarme. Dobro došli!

IMG 2764 1024x683