Subota, 09 Rujan 2023 11:14

7. Jakšićka fišijada sa 18 ekipa - pobjednik ekipa ŠRD Veličanka iz Trenkova

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

JAKŠIĆ - 7. Fišijada u Jakšiću okupila je na igralištu OŠ "Mladost" Jakšić 18 ekipa, što pojedinaca s prijateljima ili obitelji, što ekipa iz društava i udruga. Kuhalo se tu fiš paprikaš, pekla riba na rašljama i na ulju, ali se i roštiljalo za članove ekipe da ne ostanu gladni, dok se kuhao natjecateljski fiš paprikaš od šarana, a i neke druge ribe tko je sa sobom donio. Organizator ŠRD "Slavonac" iz Jakšića svim ekipama osigurao je par kilograma šarana, vodu i drva, a ostalo su ekipe donijeli same, posebno začine i neke tajne kuhanja. Gledajući malo kuhare, bilo je tu svakakvih ideja, pa na kraju kao rezultat bilo i raznih fiševa, no svi su se među ekipama na kraju i pojeli, što je i cilj ove manifestacije i druženja.

Na kraju se i 18 fiševa našlo pred komisijom koja je stručno ocijenila izgled, boju, okus, konzistenciju, kuhanost ribe. Tako smo dobili i pobjednike 7. Jakšićke fišijade a najbolji su dobili pehare i poklone organizatora. 1. mjesto osvojila je ekipa ŠRD Veličanka iz Trenkova, ekipa koja često pobjeđuje na lokalnim fišijadama,  fiš paprika za 2. mjesto pripremio je Mario Matijević iz Požege, također često među pobjednicima na fišijadama, a 3. mjesto pripalo je domaćoj ekipi Karasi. Nagrade je uručio načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević i Ivan Malčić, predsjednika ŠRD Slavonac Jakšić.

U nastavku uslijedilo je druženje uz glazbu Tamburaškog sastava "Srce bećarsko" i naravno objedovanje fiša i šaranskih potkova sa krumpir salatom koje je pripremio organizator.

Jakšička Fišijada bila je uvod u trodnevnu manifestaciju „Pjesmom u jesen” koja se nastavlja smotrom folklora za odrasle, koncertom Stjepana Jeršeka Štefa i dječjom smotrom folklora.