Srijeda, 28 Kolovoz 2013 12:57

Podignuta festivalska zastava

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

ZAPOČEO TJEDAN POŽEŠKOG GLAZBENOG FESTIVALA  -

POŽEGA – Jedan od događaja kojim ulazimo u tjedan kada se čitav grad Požega okreće svom glazbenom festivalu i živi u tjednu u kojem se druži s glazbom i tamburicom je podizanje festivalske zastave na Trgu sv. Trojstva.

IMG 7116Po tradiciji podizanju zastave prethodi čitanje proglasa uz gradskog bubnjara kojim se građanima grada Požege najavljuje održavanje Glazbenog festivala Slavonije i promjena ulica u samom gradskom središtu. Tako je prostor ispred Gradske kuće preimenovan je u Trg starih zanata i rukotvorina, ulice Cehovska, Mesnička i sv Florijana u Festivalsku ulicu, a ulica D. Lermana u Ulicu kulena, vina i rakije.

IMG 7121Uz sudjelovanje stražara Požeške građanske straže i pandura iz Trenkove povijesne postrojbe na jarbol je uz gradsku zastavu podignuta i zastava Glazbenog festivala Slavonije. Podizanju zastave nazočili su požeški gradonačelnik Vedran Neferović sa svojim zamjenicima Darkom Puljašićem i Mariom Pilonom, direktor festivala Tomislav Galić, umjetnički direktor Tomislav Jakobović i direktor Turističkog ureda Bruno Horvat.

IMG 7123Nakon što se zavijorila festivalska zastava za veliki broj okupljenih građana Požege folkloraši GKUD Požega i KUD Požeška dolina izveli su nekoliko slavonskih pjesama i plesova. Na kraju su svi zajedno s građanima otplesali jedan taraban.