Ponedjeljak, 29 Svibanj 2023 19:12

2. Brestovačka fišijada okupila 35 majstora fiš paprikaša i velkiki broj posjetitelja i ljubitelja fiša i ribe na rašljama

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

STARI BRESTOVAC - Druga po redu Brestovačka fišijada već se prometnula u ozbiljno natjecanje, jer je privukla 35 majstora fiš paprikaša. i ekipa koje su ljubitelji fiša i pečene ribe, posebno šarana na rašljama. Na lokaciji iznad Starog Brestovca, na Ribnjaku ribolovnog društva, okupilo se velik broj članova ekipa, brojni posjetitelji tako da punog doživljaja i šušura nije nedostajalo. Svi su nešto kuhali, narezivali na koso suhomesnate proizvode, roštiljali, tako da nije nitko mogao ostati gladan, a u međuvremenu su se pristavili fiš paprikaši.

2. Brestovačku fišijadu organiziralo je ŠRD "Klen" iz Brestovca uz pokroviteljstvo općine Brestovac i TZ Zlatni Papuk, ali i podršku ostalih udruga s brestovačkog područja. od vatrogasaca, lovaca, folkloraša i dr. Svi su oni imali svoje štandove za kuhanje fiša i natjecanje, a u goste su im došla i prijateljska društva.

Za glazbeni program pobrinuo se DJ Pavka preko dana, program je vodio Boris Benčić, a od 20 sati na pozornici u velikom šatoru nastupili su odlični tamburaši, TS "Žute dunje" iz Nove Gradiške.

Za tri najbolja fiša organizatori su pripremili vrijedne nagrade. A kao najbolji pokazali su s već dokazani fiš majstori iz ŠRD "Veličanka" iz Trenkova. Oni su na već puno fišijada odnosili prve i druge nagrade, a ove godine su došli s čak 3. ekipe i iz zezancije prije natjecanja istakli da su ovaj puta došli po sve tri nagrade. No šala se pretvorila u zbilju i na kraju su najbolja tri fiš paprikaša bila sva tri uzorka od ŠRD "Veličanka" iz Trenkova.