Nedjelja, 21 Srpanj 2013 13:40

Svjedočiti radost darivanja

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

KAPTOLAČKI CARITAS PROSLAVIO SVOJU ZAŠTITNICU BL. MARIJU  -

 

KAPTOL - Volonteri i suradnici našeg župnog Caritasa čija je zaštitnica bl. Marija od Propetog Petković misnim slavljem proslavili su njezin blagdan. Svetu misu je služio kaptolački župnik preč. Josip Klarić.

P7061218 bl Marija od PropteogU uvodu slavlja župnik je kazao da Caritas nije samo forma ljubavi, već je i odraz Božje ljubavi prema nama. – Budući da je bl. Marija od Propetog Petković zaštitnica našeg župnog Caritasa pozvani smo sudjelovati u ovom slavlju i dati hvala Bogu što je potaknuo vaše srce da sudjeluje u tom djelu ljubavi još srdačnije, odanije i sadržajnije, a onda vjerujem i korisnije. Zahvalit ćemo Bogu i što nam je dao uzor iz našeg naroda da bude poticaj i nama da još jače sudjelujemo u djelu ljubavi, bilo kao caritasovi volonteri i suradnici ili kao oni koji podržavaju Caritasove inicijative

U prigodnoj propovijedi župnik je progovorio o smislu djelovanja Caritasa. Upozorio je kao se Caritas često pretvara samo u jednu distribuciju potreba. – Međutim, Caritas je nešto dublje i sveobuhvatnije. On je odgoj čovjekova pogleda da vidi pored sebe čovjeka u potrebi. Caritas je odgoj slobode čovjekove da čovjeku pomaže bez ikakve računice i predrasude – kazao je župnik.

Objasnio je da Caritas ima udioništvo u Božjem djelu jer Caritas je darivanje, davanje i žrtvovanje. – Caritas je ludost za poglede ovog svijeta, ali i te kakva Božja stvaralačka mudrost – istaknuo je župnik.

Zahvalio je Caritasovim volonterima kao i svim suradnicima što potrebitima ne samo pružaju potrebnu pomoć nego što su im i duhovno blizu. Naglasio je da volonteri s druge strane trebaju Bogu zahvaliti na tom daru služenja jer darivanje sebe drugima ostvaruje čovjeka u njegovoj punini.

- Svjedočite radost davanja. Ovaj svijet je škrt i sebičan koji podržava mentalitet imanja, hedonizma i služenja sebi što u konačnici proizvodi nesreću – poručio je župnik.

Nakon misnog slavlja svi su sudjelovali na prigodnom domjenku.