Subota, 11 Ožujak 2023 14:42

Udruga Alumni “FTRR” održala promociju Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi uz degustaciju Akademskih vina

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

Udruga diplomiranih studenata ALUMNI "FTRR" i Vinum Academicum ove subote su održali povodom dana Grada Požege i Grgureva prezentaciju i promociju Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi. Promocija se održala ispred trgovine Akademskih vina Zlatne doline u Cehovskoj ulici u Požegi. Tom prigodom predsjednik Alumni “FTRR” Bruno Horvat struč.spec.oec uz članove udruge je predstavio viziju i misiju Fakulteta koje čine kontinuitet visokoškolskog obrazovanja u gradu Požegi.

Promocija Fakulteta turizma i ruralnog razvoja 11.03.2023 3

Prezentirani su podaci  o studijima koji se izvode a to su sljedeći; Elektroničko poslovanje i programsko inženjerstvo, enogastronomija, turizam i računovodstvo. Navedeni studiji predstavljaju zamašnjak razvoja lokalne zajednice i sredine kroz školovanje visokoobrazovnog kadra koji može dati poslovne odgovore u trenutku kojega živimo. Sve nazočne je pozdravio te se prigodno obratio prof.dr.sc.Borislava Miličevića, dekan Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi. Uz informacije o brojnim aktivnostima posjetitelji su mogli  degustirati nešto od velikog asortimana kvalitetnih vina koje Fakultet nudi uz asistenciju i prezentaciju studenata. Studentski dom u Požegi je pripremio slavonske kanapee i kiflice koji su bili posluženi uz vino.

Promocija Fakulteta turizma i ruralnog razvoja 11.03.2023 4
  - Izražavam zadovoljstvo što tijekom proslave dana Grada Požege sa Alumni udrugom organiziramo degustaciju odabranih Akademska vina Zlatne doline  koja su proizvedena u  okviru spin off poduzeća Vinum Academicum d.o.o., osnovanog od strane Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi. Ovo je savršena prilika za isticanje vina i naše prodavaonice kao dijela turističke ponude grada Požege, posebice iz razloga što naše etikete krase rudinske glave koje su pronađene na mjestima prvih vinograda Požeštine u povijesti. U ponudi su brojne vinske sorte kao što su: graševina, chardonnay, pinot bijeli, pinot sivi, merlot, pinot crni, zweigelt, cabernet sauvignon, itd. što daje široku lepezu vinskim znalcima i turistima koji su danas u Požegi, za uživanje i sljubljivanje sa autohtonim jelima koja se izučavaju na studiju Enogastronomije i Turizma - ističe prodekan razvoj i poslovanje Fakulteta i direktor poduzeća Vinum Academicum, doc. dr. sc. Berislav Andrlić.