Nedjelja, 19 Veljača 2023 17:47

Nakon nekoliko godina Maškare u Požegi se vratile u punom sjaju sa 24 maškaranih skupina i puno pojedinačnih maski

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

POŽEGA – Nakon nekoliko godina pauze priredba Maškare u Požegi vratile su se u grad. Ove godine pod nazivom "Požeški gradski maskenbal" u organizaciji Turističke zajednice grada Požege. Na Trgu sv. Trojstva okupilo se mnoštvo maskiranih, 24 maškarane skupine i mnoištvo pojedinačnih maski. - U ovogodišnjem maskenbalu  sudjeluje oko 400 maskiranih osoba organiziranih u 24 maskirane skupine. Nakon što preuzmu od gradonačelnika ključeve grada u maskiranoj povorci uputit će se u Sportsku dvoranu gdje će u nastavku svaka grupa prikazati svoju točku i nastup. Grad Požega sve učesnike počastit će pokladnim krofnama - rekla je direktorica TZ Mirna Šimunović Svoboda.

Od grupnih maski uglavnom su to bile skupine iz dječjih vrtića, požeških osnovnih škola, plesnih studija, udruga i dr. A sa maštovitosti maskiranih možemo biti zadovoljni jer su bili kreativni, bilo je tu raznih likova i prikaza događanja, a bio je popraćen i najnoviji događaj, pjesma s Dore, traktor i Mama ŠČ u odličnoj kreaciji plesačica.

Nakon što se karnevalski meštar, Boris Benčić, koji je prije iznio "nekakav" program kako će vladati gradom, koji je narod "naravno popušio" pa su svi skandirali "hoćemo ključeve"  gradonačelnik Željko Glavić je pomalo nerado, ipak predao klučeve grada, uz napomenu da će im za tri dana dosaditi vladanje gradom.

Nakon toga su sve skupine u veseloj povorci uz pjesmu odšetale do Sportske dvorane "Tomislav Pirc gdje su se svi predstavili svojim pripremljenim programom, naravno na temu svojih maski.