Utorak, 17 Siječanj 2023 09:49

Prikupljeno 106 tisuća eura za potrebite diljem Hrvatske na platformi "Čini pravu stvar"

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

Građani Hrvatske ponovno su pokazali duh solidarnosti i altruizma te su tako u 2022. godini prikupili 106 tisuća eura kojima su se financirali programi i usluge čak 16 neprofitnih udruga. Sva sredstva prikupljena su putem fundraising platforme Čini pravu stvar koja već godinama okuplja udruge i donatore na jednom mjestu te čini konkretnepromjene u društvu.

Kupovina prilagođenog automobila osobi s invaliditetom, provođenje rehabilitacijskih programa i psiholoških radionica za djecu s teškoćama u razvoju, edukacije u školama te izgradnja prostorija – sve su to uspjesi koji su nastali zahvaljujući brojnim donatorima i ambasadorima koji su donirali na Čini pravu stvar platformi. Jedna od udruga koja je uspješno ispunila svojizazov i ostvarila cilj je i Udruga žena oboljelih i liječenih od raka SVE za NJU.  - Zahvaljujući platformi te našem ambasadoru udruge Bruni Šimleši, prikupljenim donacijama smo uspjeli osigurati stotine psiholoških savjetovanja za žene oboljele od karcinoma.Ali ono možda još i važnije, uspjeli smo potrebe bolesnika napraviti vidljivima u društvu. Tako smo ohrabrili mnoge da nam se jave i prime prijeko potrebnu psihološku podršku - izjavila je Ljiljana Vukota, glavna tajnica Udruge žena oboljelih i liječenih od raka SVE za NJU.

Kako udruge mogu biti uspješne i na lokalnoj razini te činiti pozitivne promjene u svojoj okolini dokaz je i Caritas Dubrovačke biskupije koji redovno provodi fundraising aktivnosti kako bi što više i bolje mogli pomoći svojim korisnicima. - Platforma Čini pravu stvar za naš Caritas jedna je radosna novost koju smo rado upoznali i upotrijebili za dva prekrasna projekta: prikupljanje sredstava za električna invalidska kolica i za automobil prilagođen potrebama osobe s invaliditetom. Na taj način naši postojeći donatori dobili su novu mogućnost sudjelovanja, a oni novi postali su dio našeg slapa dobrote koji sačinjavamo svi svojom kapljicom. Jedan od naših ciljeva, pružiti ruku i pomoći osobama u različitim potrebama, ovaj put u bolesti, zaista je ostvaren putem uključivanja u Platformu - navela je Tereza Buconić, voditeljica projekata Caritasa Dubrovačke biskupije.

Postavljanjem osobnog izazova i odabirom udruge kojoj je izazov posvećen, svatko se može angažirati i na jednostavan način, uz pomoć prijatelja i poznanika, prikupiti donacije za odabranu udrugu. Trenutačno na platformi sudjeluje 63 udruge, a zajedno su do sada prikupili više od 259 tisuća eura.