Petak, 09 Prosinac 2022 14:37

Predavanje na Fakultetu turizma "Slastičarstvo svjetske razine" u Požegu donio najbolji hrvatski slastičar Ivan Ergović

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

POŽEGA - Na novom Fakultetu turizma i ruralnog razvoja koji je nova visoko školska ustanova koja djeluje u Požegi u sklopu Sveučilišta iz Osijeka, održano je zanimljivo predavanje za studente. Predavanje uz prezentaciju održao je Najbolji hrvatski slastičar Ivan Ergović, koji je postigao izniman uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Luksemburgu kao kapetan hrvatske kuharske reprezentacije osvajajući brončanu medalju. Izniman je to uspjeh mladog chefa koji je svoju karijeru započeo upravo u Požegi.  

Naslov državnog prvaka u slastičarstvu za 2022. godinu zaslužio je svojim stručnim i kreativnim umijećem pripreme slastica eksponata, slatkog pladnja, toplog i hladnog deserta pred publikom, torte visoke 7 cm sa 12 slojeva te skulpture čime je do posebnog izražaja došla njegova kreativnost i zavidno znanje u pripremi slastica.  

ivan ergovic 1 800x536Osim što je slastičar u Valamar hotelu s pet zvjezdica, on je i  kuhar, stručni prvostupnik ekonomije, nutricionist, food & brewery menadžer koji radi kao izvršni šef kuhinje.  Da je slastičarstvo najpreciznija grana u kulinarstvu opće je poznata stvar, a to chef Ivan Ergović koji svaku slasticu skicira do najmanjeg detalja to dodatno potvrđuje. Slastičarstvo je prava umjetnost koja se može napraviti u obliku skulpture ili pak na tanjuru.  

 

Prodekan za razvoj Fakulteta turizma i ruralnog razvoja dr. sc. Berislav Andrlić ističe da je današnje gostovanje samo jedno u nizu planiranih. - U okviru same nastave planiramo organizirati ovakva popularna predavanja, kako bi stručnjaci iz prakse pokazali svoja iskustva i prenijeli ih studentima. Osim predavanja naših nastavnika koji imaju znanstveno-nastavna zvanja, uvijek je dobro čuti osobu koja ima veliko iskustvo, da razvijamo sve grane turizma. Turizam je interdisciplinaran i upravo iz tog razloga trebamo razvijati i gastronomiju, i prehrambenu tehnologiju i poljoprivredu, sve ono što treba našem kontinentalnom području. Slastičarstvo je jedna grana gastronomije, pa onda ujedno i turizma, tako da ćemo kroz cijelu akademsku godinu imati niz ovakvih popularnih predavanja, kako bi podigli razinu nastave.IMG 9500