Petak, 18 Studeni 2022 08:38

Na brojnim mjestima po gradu Požegi zapaljeni lampioni a najviše u Vukovarskoj ulici

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

POŽEGA -  Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje po cijelom gradu Požegi na brojnim mjestima zapaljeni su lampioni, održane komemoracije, prisjećanje na te dane pada Vukovara i trenutaka iz Domovinskog rata. Tijekom dana lampione su postavljala djeca iz Dječjih vrtića, učenici iz osnovnih i srednjih škola, a neke smo zabilježili i našim objektivom u samoj večeri uoči obilježavanja državnog praznika 17. studenog. Najviše lampiona je zasvijetlilo u Vukovarskoj ulici, gdje su osim organiziranih paljenja lampiona političkih stranaka, udruga i mnoštvo građana dolazilo i zapalilo lampion u znak sjećanja na Vukovar. Zaista je fantastično izgledala Vukovarska ulica nakon paljenja stotina i stotina lampiona.

Gradski odbor HDZ-a grada Požege tradicionalno organizira veliko okupljanje u Vukovarskoj ulici i paljenja lampiona. Paljenje su predvodili predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Požega dr. sc. Borislav Miličević i predsjednica Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije Antonija Jozić. Nakon polaganja lampiona u Vukovarskoj ulici i kratke molitve, uputili su se do biste prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu i tamo zapalili lampione.

Županijski odbor SDP-a predvođen predsjednikom mr. Mitrom Obradovićem i predsjednikom Gradske organizacije SDP-a dr. sc. Dinko Zima uz članstvo zapalili su lampione duž Vukovarske ulice i prisjetili se žrtve Vukovara i branitelja iz Domovinskog rata.

Štičenici Doma iz Ljeskovice, koji se nalaze smješteni u stanovima u gradu Požegi i žive u stambenim zajednicama predvođeni svojom voditeljicom Anitom Kramberger Matoković položili su zajedno zapaljene lampione i prisjetili se žrtve Vukovara u Domovinskom ratu.

Ispred zgrade Gimnazije u Požegi održano je sjećanje i komemoracija za žrtve Vukovara, a poslije i molitva. Učenici su tradicionalno postavili lampione po ulaznom stepeništu, a cijeli događaj i okupljene učenike pozdravila je ravnateljica dr. sc. Vesna Vlašić.

Igrači NK Zagrađe zajedno s mještanima Zagrađa održali su komemoraciju i sjećanje na žrtve Vukovara u centru mjesta Zagrađe, ispred crkve zapalili lampione i pomolili se za sve stradale u Domovinskom ratu a posebno sve stradale u Vukovaru.

Paljenjem svijeća u školskom dvorištu te molitvom i kratkim glazbenim programom školskog pjevačkog zbora,učenici i učitelji požeške OŠ Antuna Kanižlića prisjetili su se svih onih koji su svoje živote položili za domovinu. Školski projekt  Sjećanje na Vukovar učenici su priredili kroz nekoliko dana ususret 18. studenom.315322200 443122031347561 2513349205149734097 n