Petak, 07 Lipanj 2013 11:00

U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

UČENICI ČAGLINSKE OŠ BRAĆA RADIĆ  -

 

SLAV. BROD - Vjerujem kako nema djeteta i odrasle osobe koja nije pročitala ili barem čula za neke od brojnih romana i pripovijetki proslavljene hrvatske književnice Ivane Brlić Mažuranić. Kako bi našim učenicima pružili mogućnost da se osobno upoznaju sa bogatim programom svečanosti u Slavonskom Brodu učiteljica razredne nastave Gordana Ereiz je predložila, a kolegice i kolega iz razredne nastave prihvatili ideju da naši učenici nazoče ovoj prekrasnoj manifestaciji. Koliko je ta manifestacija poznata vidjeli smo i po broju učenika iz ostalih škola naše županije i ostalih dijelova Hrvatske koji su cijeli ovaj tjedan pohodili Slavonski Brod – rekla je pedagoginja Ljiljana Đurđević.

U Kazališno koncertna dvorana pogledali su predstavu „Šegrt Hlapić“ koja govori o jednom od najdražih dječjih likova iz naše književnosti. Nakon toga su u brodskoj tvrđi imali priliku susresti se sa Barunom Trenkom i caricom Marijom Terezijom, upoznali pravog kovača koji izrađuje, točnije kuje potkove  te obišli samostan, crkvu i Muzej tamburica otvoren u siječnju ove godine.

Na  glavnom brodskom Trgu upoznali su likove iz Ivaninih bajku: Hlapića, Regoča, Kosjenku, majstora Mrkonju i dr. - Naši učenici su bili oduševljeni viđenim, a nisu zaboravili kupiti i suvenire za uspomenu na ovaj događajima bogat današnji dan. Ne smijemo zaboraviti kako smo imali i organiziran ručak u novom restoranu koji se nalazi na 5. katu i ima prekrasan pogled na grad Slavonski Brod – dodaje pedagoginja Đurđević.