Nedjelja, 10 Srpanj 2022 09:16

HVZ organizirao dijeljenje letaka za strance u akciji „Prevent FIRE“

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

Na Postaji granične policije Bregana organizirano je dijeljenje letaka za strance na kojima su navedeni savjeti kao i brojevi žurnih službi u slučaju izbijanja požara. Naime, letci na osam jezika: hrvatskom, engleskom, francuskom, njemačkom, talijanskom, češkom, mađarskom i slovenskom jeziku donose kratke savjete o odgovornom ponašanju, a dijelili su ih domaćim i stranim turistima koji ulaze u našu zemlju vatrogasci Zagrebačke županije.

 - Članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja naše županije sudjeluju u ovoj kampanji kako bi pri ulasku turista u našu zemlju skrenuli pažnju i probudili svijest o očuvanju naše prirode. Vjerujemo da svi možemo odgovornim ponašanjem doprinijeti većoj sigurnosti sviju nas - rekao je zapovjednik JVP Samobor Mladen Žitković.

Podsjetimo da Državni vatrogasni operativni centar 193 u ovoj godini bilježi povećani broj požara zbog dugog sušnog razdoblja te da je i indeks opasnosti od šumskog požara, uslijed dugotrajnog razdoblja visokih temperatura, vrlo visok. Hrvatska vatrogasna zajednica provodi brojne promidžbene i informativne kampanje: od radijskih i TV spotova koji se emitiraju na nacionalnoj TV te lokalnim radijskim postajama, do plakata i letaka postavljenih na plažama, trajektima, graničnim prijelazima i frekventnim mjestima uz prometnice.

Nadamo se da ovim i sličnim kampanjama možemo doprinijeti smanjenju broja požara i nesreća i tako doprinijeti očuvanju i zaštiti hrvatskih ljepota i sigurnosti naše zemlje.