Četvrtak, 30 Svibanj 2013 10:44

Ugostili vinare iz Trnave i Đakova

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

UDRUGA VINOGRADARA I VINARA STJEPAN KOYDL -

POŽEGA – U sklopu svojih redovnih aktivnosti i održavanja dobrih odnosa sa sličnim udrugama s područja Hrvatske, požeška Udruga vinogradara i vinara Stjepan Koydl ugostila je udruge vinara iz Trnave i Đakova.

Početak posjete započeo je u podrumu požeškog vinara Dinka Vojaka, koji je gostima pokazao svoj podrum i pripremio degustaciju biranih vina, ali i pravi slavonski doručak sa svježim i suhim sirevima, slaninom, slavonskom šunkom i kobasicama, kulenovom sekom i kulenom. U razgovoru s vinarima dotakli su se gotovo identičnih problema s kojima se suočavaju vinari kontinentalne Hrvatske. To je prije svega sve slabija prodaja vina na domaćem tržištu, neorganizirani nastup gdje sve ovisi o svakom vinaru ponaosob, te brendiranje autohtonih sorti i posebnosti nekoga kraja, što su već istarski i vinari iz Dalmacije davno uredili.IMG 0573

Nakon posjete Vojakovom podrumu svi su pješice otišli na legendarni Sokolovac, gdje se širi pogled na cijelu Zlatnu dolinu, a kod Drage Glasnovića je upriličena još jedna degustacija. Posjetili su i vinograde na sv. Vidu te degustirali vina u vinogradarskoj kući Thomasa Pandžića, gdje je Krčma Zlatni lug priredila i slavonski ručak.