Banner 750x94 panonika

HOE WebBanneri 750x250

Breadcrumbs

Ponedjeljak, 20 Lipanj 2022 12:19

15. Sajam antikviteta na Trgu sv. Trojstva uz degustaciju kulena i vina danas 21. lipnja

Ocijeni sadržaj
(17 glasova)

TJEDNIK KRONIKA POŽEŠKO-SLAVONSKA I POŽEŠKI ČUVARI BAŠTINE ORGANIZIRAJU 15. „SAJAM ANTIKVITETA“ U POŽEGI -

POŽEGA – Trg Sv. Trojstva u Požegi ponovno će biti ispunjen šarenilom i starinama, još jednog u nizu, 15. Sajma antikviteta u gradu Požegi. Pod pokroviteljstvom grada Požege, Sajam antikviteta organizira tjednik Kronika požeško-slavonska i Udruga Požeški čuvari baštine te na taj način i grad Požegu približava onim srednjeeuropskim gradovima koji taj štih baštine i tradicije njeguju već duži niz godina. Ove godine sajam će se održati zajedno s priredbom Večer Kulena i vina, Manifestacijom Ivanjski krijes i koncertima Cecilije i TS Mejaši.

Svojim šarenilom, ali i bogatstvom ponude privukao je Sajam antikviteta do sada tisuće posjetitelja, od kojih je uz Požežane uvijek bila i jako puno gostiju grada.  Sajam antikviteta već godinama plijeni pažnju kako samih izlagača i antikvara, izaziva i veliko zanimanje kupaca i ljubitelja starina, a sve više i među samim Požežanima kojih ima sve više i među izlagačima.

 - Ovaj, 15. po redu Sajam antikviteta imat će rekordan broj, preko 50 izlagača na štandovima iz cijele Slavonije i Baranje. Svaki novi sajam donosi sve više domaćih proizvođača i izlagača. U početku je to bilo dosta stidljivo, pa smo imali više izlagača izvan naše županije, no sada se sve više odlučuju izložiti i predstaviti svoje proizvode obiteljska poljoprivredna gospodarstva, proizvođački obrti, domaće radinosti i proizvođači suvenira, ili pak oni kojima je njihov hoby polako počeo donositi prihode i stvarati novu djelatnost. Ovakvi sajmovi postali su doslovno potreba, ali i omogućavanje mladim ljudima da svoje ideje pretvaraju u stvarnost i možda svoje buduće zanimanje i posao. Naravno da oni štandovi sa antikvitetima uvijek plijene najviše pažnje, a na štandovima se uvijek dosta kupuje, razmjenjuje i prodaje – kaže u ime organizatora sajma, Vladimir Protić, urednik tjednika Kronika požeško-slavonska te dodaje da su stari Požežani sve više počeli izvlačiti iz škrinja svojih baka i predaka, ponuditi te stvari na otkup, posebno antikvarima koji dolaze iz Osijeka, s poznatog osječkog Sajma antikviteta.

Nakon 16 sati na Trgu sv. Trojstva danas, utorak 21. lipnja očekuje vas do sada najveći Sajam antikviteta a održat će se i degustacija nagrađenih kulenova s 42. Požeške kulenijade koja je uvijek dobro posjećena od Požežana i gostiju Požege od 18 sati.

Sajam antikviteta bit će za posjetitelje otvoren sve do 24 sata.