Nedjelja, 05 Lipanj 2022 10:00

Na 2. Vinskom maratonu s Trga graševine trčalo 20 natjecateljica i samo 3 natjecatelja

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

KUTJEVO - Na 2. Vinskom maratonu u Kutjevu, koji je na žalost pauzirao dvije godine zbog korona pandemije, počelo se ponovno od početka. S Trga graševine na maraton je krenulo 20 natjecateljica i samo 3 natjecatelja. Vrlo interesantno da su se muški uplašili trčanja i pijenja vina, pa ih se prijavilo tako malo. No ovo je i pokazatelj organizatorima da se takva interesantna natjecanja trebaju više promovirati pa da bude stotine natjecatelja, kao u nekim drugim sredinama, gdje to traje i više godina, a na vinskom maratonu se okuplja tisuće natjecatelja.

Svi natjecatelji su dobili majicu radi prepoznatljivosti i kartu puta na kojoj su morali obići i 5 vinskih postaja, na svakoj degustirati vino i nastaviti dalje. Na startu su neki već napuhali 0.62 promila alkohola, jer je bilo obvezno testiranje na početku i na kraju da se vidi da li su natjecatelji "uredno degustirali" vino na vinskim postajama. Uglavnom su svi imali nula promila, tek neki "pripravnici" koji su došli nepripremljeni su imali i 0,62 u startu, no kasnije te nismo vidjeli niti u cilju nakon 2 sata, koliko je bilo zadano vrijeme da se ispuni zadatak maratona.

Prva u cilj stigla je natjecateljica iz Našica, inače profesor fizičke kulture, utrenirana u trčanju, a napuhala je na kraju 1,32 promila alkohola. Ona kaže da su je u trci držala četiri mlada luka koja je nosila sa sobom i pomalo grickala. Druga je stigla natjecateljica iz Našičkog Markovca koja je napuhala 1,64 promila alkohola, no kako je utvrdio voditelj Boris Benčić, čila i orna kao da je pila traubi sodu.  Treća na cilj je stigla opet natjecateljica a rezultat je sa 1.02 promila alkohola bio solidan, po ocjeni voditelja Benčića, da je ona skoro trijezna.

Nagrade za najbolje maratonce osigurali su kutjevački vinari, još koja butelja vina, da im se nađe kasnije. Na kraju su svi koji su došli na cilj, a bilo je i onih koji su hrabro pali na maratonskoj stazi, nastavili su sa feštom kod Cece.