Srijeda, 01 Lipanj 2022 09:10

U tijeku program medicinske tjelovježbe za umirovljenike grada Požege

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

POŽEGA - Sportski klub "Croatia" izradio je plan i program medicinske tjelovježbe prilagođene umirovljenicima grada Požege. Dvorana je opremljena sa najsuvremenijim sportstskim rekvizitima i fitnes spravama. Uz stručno vodstvo kineziologa i fiziterapeuta.

Zbog velikog interesa umirovljenika za medicinsku tjelovježbu i fitnes umirovljenici su podijeljeni po grupama od ponedjeljka do petka od 8:00 do 09:00,  od 9:00 do 10:00 sati i od 10:00 do 11:00.

 - Umirovljenicima sa medicinskom tjelovježbom povećavamo pokretljivost i elastičnost zglobova, jačamo srce, poboljšavamo flesksibilnost tijela,  opće stanje zdravlja, za imunitet i mentalne sposobnosti, za jačanje kostiju radi sprečavanja osteoporoze. Svaki mišić kod tjelesne aktivnosti uključuje mozak i oslobađa se više krvi i kisika što utječe na mentalne sposobnosti čovjeka. Tjelovježbom se daje osjećaj snage i neovisnosti o tuđoj pomoći, potičemo izdržljivost, koordinaciju, snagu i fleksibilnost umirovljenika. Završetkom medicinske tjelovježbe umirovljenicima se mjeri tlak, otkucaje srca i težinu umirovljenika. Medicinski aparatom za cirkulaciju stopala i nogu umirovljenicima pomažemo da se odlično osjećaju i lakše hodaju - istaknuo je voditelj kluba, prof. Zdravko Kovačević.

Grad Požega prepoznao je plan i program medicinke tjelovježbe za umirovljenike grada Požege i sa sufinanciranjem u okviru svojih financijskih mogućnosti pridonosi poboljšanju kvalitete života umirovljenika grada Požege.

Upisi za medicinsku tjelovježbu su svakodnevni, a dvorana za tjelovježbu se nalazi ulici dr. Franje Tuđmana 9, kod Udruženja obrtnika Požega. Info: 098/667-403.