Banner 750x94 kulenova seka

banner kulenova seka

Breadcrumbs

Ponedjeljak, 23 Svibanj 2022 11:01

Ovogodišnji šampion je Vranica sa ždrebetom, vlasnika Smiljana Vidića iz Ljupina

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

"ZLATNE GRIVE ZLATNE DOLINE" Mihaljevci 2022. 

MIHALJEVCI - Proteklog vikenda u požeškom prigradskom naselju Mihaljevcima održana je tradicionalna priredba „Zlatne grive Zlatne doline - Mihaljevci 2022.” U sklopu spomenute priredbe održana je 18. revijalna utakmica u vožnji zaprega i 14. izložba konja, čiji je organizator Konjogojstvena udruga „Vallis Aurea” iz Požege.

U Mihaljevce su došli i brojni gosti, među kojima predstavnici više konjogojskih udruga iz Slavonije i sjeverne Hrvatske, predsjednik Saveza hladnokrvnih konja RH Miško Šklempe, načelnik Sektora za stočarstvo Ministarstva poljoprivrede dr.sc. Mato Čačić i zamjenik gradonačelnika Požege, dr.sc. Borislav Miličević koji je i otvorio manifestaciju.

- Pozdravljam vas u ime gradonačelnika dr.sc. Željka Glavića i Grada Požege koji će i ubuduće podupirati rad Konjogojstvene udruge Vallis Aurea Požega i davati podršku ovoj manifestaciji. U Slavoniji kažu kako se uz konja vojevalo i ljubovalo, rađalo i umiralo, no konjogojstvo se prenosilo s generacije na generaciju - tome svjedočimo i ove godine. Otvaranje ove 14. Izložbe konja i 18. Revijalne utakmice u vožnji zaprega "Zlatne grive Zlatne doline" 2022. godine, iskazuje mi nadu kako ćemo se vidjeti i ove godine. - poručio je Miličević.

Nakon izložbe i ocjenjivanja konja, uslijedila je dodjela nagrada pobjednicima te izbor najljepše svatovske zaprege, utakmica preciznosti, utakmica brzine, natjecanje u jahanju, natjecanje u vuči klade s jednim konjem i parom konja.

Ovogodišnji šampion je Vranica sa ždrebetom, vlasnika Smiljana Vidića iz Ljupina, kraj Nove Gradiške,

U kolekciji pastuha prvo mjesto osvojio je pastuh Ikar, vlasnika Dalibora Maroševića iz Prekopakre, drugo mjesto osvojio je pastuh Bećar, vlasnika Zdravka Bičanića iz Donjih Emovaca, a treće mjesto osvojio je pastuh Aron, kojemu je vlasnik K.U. Vallis Aurea, a uzgajivač Damir Pavković.

Prvo mjesto u vuči klada osvojio je Mario Kelbas, drugo je zauzeo Luka Lukić, a treće mjesto Josip Sabljak.