Subota, 18 Svibanj 2013 14:36

Kilometar najdužeg stola u Hrvata

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

NAJAVILI SMOTRU FOLKLORA „ČUVAJMO OBIČAJE ZAVIČAJA“  - 

VELIKA - Održanom tiskovnom konferencijom najavljena je 23. Međunarodna smotra folklora „Čuvajmo običaje zavičaja“ koja će se održati u Velikoj 24., 25. i 26. svibnja. U sklopu Smotre folklora po četvrti puta održava se i Najduži stol u Hrvata koji pripremaju stanovnici općine Velika, udruge s područja općine Velika te njihovi gosti iz svih krajeva Hrvatske, ali i iz susjednih zemalja.

 - Ove godine se nadamo da će stol biti od 800 do 1000 m, prijavljenih već ima, a prijaviti se možete do 20. svibnja gdje ćemo nakon toga znati točan broj prijavljenih osoba. Prijavnicu također možete pronaći u ovom broju Kronike – istakao je Tomislav Galić direktor Turističkog ureda Velika dodajući kako im je cilj da Međunarodna smotra folklora postane vodeća etno-gastro manifestacija u regiji te da se Velika prezentira kao turistička destinacija koja svake godine pruža sve više mogućnosti, organizira sve više manifestacija što im, uz prirodne ljepote i potencijale te gostoljubivost i uljudnost ugostitelja, turističkih djelatnika i samih stanovnika općine Velika, daje poticaj da ulože dodatne napore da ostvare ovakve projekte i u ovim, kriznim vremenima.

       Smotra folklora traje tri dana, a u sklopu smotre može se pronaći nešto za svakoga ove godine, tako u petak, 24. svibnja imamo koncert Crvene jabuke u velikom šatoru, u subotu, 25. svibnja Najduži stol u Hrvata te feštu uz tamburaše do dugo u noć te povorke i nastupa KUD-ova iz svih krajeva „Lijepe naše“ i susjednih nam zemalja u nedjelju, 26. svibnja. - Moramo istaći da je prošlogodišnju smotru popratio velik broj medija te su objavljeni prilozi i izvještaji u svim lokalnim medijima, ali i na državnim televizijama, radijima te u dnevnom tisku diljem Hrvatske, a smotru je u tri dana posjetilo više od 10.000 posjetitelja – ističe Galić. Smotra se održava pod pokroviteljstvom općine Velika i uz veliku podršku načelnika Vlade Bobana.