Srijeda, 08 Svibanj 2013 09:15

S požeškog trga startalo 65 trkača

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

TRČAO SE 40. PANEŽIĆEV MEMORIJAL -

POŽEGA – Na spomen Zvonku Panežiću, profesoru koji je bio veliki zaljubljenik u trčanje i koji je započeo s organiziranjem utrka na duge staze i polumaratona, koji je osobno započeo i utrku Požega –Velika, ta utrka se trči pod nazivom Panežićev memorijal. Ove godine trčala se 40. jubilarna utrka, a na startu na Trgu sv. Trojstva okupilo se sedamdesetak trkača. Start je nakon poznate pjesme „Trči Pande“, koju je otpjevao njen autor Nenad Vlašić uz pratnju gitare, pucnjem iz pištolja dao zamjenik ministra zdravlja mr. sc. Marijan Cesarik. natjecatelje je pozdravio požeški gradonačelnik Zdravko Ronko i zaželio dobru utrku bez ozljeda.IMG 8299

Stazu dugu 15,5 km sa ciljem kod Restorana Čiča Mata prvi je istrčao Josip Jurić za tek nešto više od sat vremena. Juriću inače natjecatelju u biciklizmu ovo je bila prva ovakva ulična utrka na duge staze. Prva od žena nakon desetak minuta stigla je dr. sc. Mirela Mezak Stastny, kojoj je ova trka također bila prvo ovakvo natjecanje, nakon natjecanja u srednjoj školi prije 15 godina.

Na memorijalu Panežić svi koji startaju i završe utrku su pobjednici, a na utrci su sudjelovali osnovnoškolci, srednješkolci i veterani u trčanju.