Ponedjeljak, 13 Rujan 2021 09:15

S dosada najviše djece održana 3. „Zmajada“ na aerodromu u Ivandvoru

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

IVANDVOR -  Sa do sada najviše odazvane djece i sudionika na aerodromu u Ivandovu održana je 3. "Zmajada" u organizaciji Aeroklub „Zlatna dolina“ iz Pleternice, u suorganizaciji s Aeroklubom Požega i Zajednicom tehničke kulture Požeško-slavonske županije, grada Požege i Republike Hrvatske.

Uz domaćina, manifestaciji su prisustvovali i predstavnik Hrvatske zajednice tehničke kulture Mirko Mesić, gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić, zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha, kao i sudionici modelarskih i aeroklubova iz Požege, Našica, Osijeka i Đakova.

Gradonačelnica Marija Šarić svima je poželjela dobru zabavu te istaknula kako je upravo na ovome mjestu nedavno snimljen film o tome čemu je sve ovaj aerodrom služio za vrijeme Domovinskog rata. - Izuzetno mi je drago da će ovo mjesto uskoro biti proglašeno i uzletištem te ćemo ga tijekom godine moći više koristiti nego što je to bilo do sada. Tradicija aerokluba i tehničke kulture pokazala se izuzetno dobrom, a vidimo da nam svake godine dolazi i sve više djece.

 - Drago mi je da su danas, puno godina poslije rata, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Aeroklub „Zlatna dolina“ i brojni entuzijasti okupljeni oko ovog sporta te što nastoje ovaj prostor učiniti uzletištem, a u tome će imati i našu potporu – rekao je zamjenik županice Ferdinand Troha te poželio svim natjecateljima puno uspjeha

Izaslanik Hrvatske zajednice tehničke kulture Mirko Mesić rekao je kako mu je velika čast biti na ovom današnjem skupu, sudjelovati u provedbi natjecanja te da ga izuzetno veseli što se okupio veliki broj djece koji su prepoznali tehničku kulturu kao izvor znanja i svoga razvoja.

Za sve natjecatelje osigurani su besplatni zmajevi, a pobjednik je onaj čiji zmaj najviše poleti.

 - Svakako najvažniji doprinos ide odazivu djece, roditelja i suradnje sa osnovnim školama na ovakvom preljepom sunčanom danu te postignutim rezultatima na natjecanju. Cijelu manifestaciju je popratio i Hrvatski savez CB radioklubova sa svojim izložbenim štandom i prepoznatljivom „moja prva veza“ za koju su mladi učesnici dobili prigodnu diplomu. Na prelijepom travnatom poligonu uzletišta održalo se natjecanje u puštanju zmajeva, bacanje malih aviona-klizaća te neizostavno spretno voženje drona što je rezultiralo i pobjednika ovogodišnje zmajade - istakao je jedan pod voditelja natjecanja Đuka Pelcl iz HZTK Požega.

Na kraju smo dobili pobjednike iz ukupno svih disciplina natjecanja. Prvo mjesto osvojila je Anđela Dražetić (25 bodova), drugo mjesto Petar Stanić (20 bodova) i treće mjesto Bruno Brekalo (18 bodova). Cijelu ovogodišnju manifestaciju krasilo je neprekidno letenje raznih modela iskusnih modelara te letenje aviozmaja i paraglajdera. Za istaći je kako je ovogodišnja zmajada imala i  humanitarni cilj za pomoć udruge sa područja grada Pleternice kojom je prigodom prikupljeno 1.800,00 kn u zahvali svima sudionicima i vidimo se slijedeće godine - poručio je Mladen Lončarević, predsjednik Aero kluba "Zlatna dolina" iz Pleternice.

Autor: Vladimir Protić