Nedjelja, 22 Kolovoz 2021 11:28

Prva Ribarska večer u Trenkovu iznenadila organizatore velikim brojem ljubitelja ribljih delicija

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

TRENKOVO – Po prvi puta članovi ribičkog društva ŠRU Veličanka iz Trenkova okušali su se u organizaciji Ribarske večeri, koja je provedena u sklopu obilježavanja Dana Općine Velika. U tome su im pomogli Općina Velika i TZ Zlatni Papuk, a odaziv posjetitelja je nadmašio sva očekivanja organizatora. Veliki broj posjetitelja pokazao je da su ljudi zainteresirani za roblje specijalitete i jela od ribe, koje uvijek vole pojesti negdje gdje netko drugi priprema, pa je usko grlo bila upravo isporuka hrane, od fiš paprikaša, šaranske pohane potkove s krumpir salatom, do najtraženijeg šarana na rašljama. Slavonci su osim jela sa ražnja i roštilja, pravi gurmani i za riblje delicije.

IMG 8961

Kako je istakao  predsjednik Veličanke Vjekoslav Bajić željeli su pokrenuti novu manifestaciju, ali nakon ovog iznenađenja s brojem posjetitelja, svakako će to i nastaviti te prirediti još i više. Punu podršku organizaciji dao je i novi načelnik općine Velika Robert Hofman i također istakao želju da manifestacija postane tradicionalna, te ponudio pomoć i članova ostalih udruga, jer organizacija velikih manifestacija je vrlo zahtjevna.

Direktor TZ Zlatni Papuk Tomoislav Galić bio je izuzetno zadovoljan ovom organizacijom, a iskustva treba samo proširivati. Ova nova TZ formirana za više općina, polako se uključuje u rad i podržava sve manifestacije na nivou općina koje se naslanjaju na Papuk, a najavljuju i nove aktivnosti.IMG 8975

Posebni gosti na Ribarskoj večeri bili su članovi KUD Rudar iz Raše, Istra, koji su digogodišnji prijalji općine Velika i njihovog folklornog društa. Oni su sa sobom donijeli i nešto morskih specijaliteta koje su ponudili Slavoncima na degustaciju.

IMG 8976

Za zabavu su bili zaduženi članovi TS Srce bećarsko, a 1. Ribarska večer odužila se do kasno u noć.

 

Prostor ŠRU Veličanka u Trenkovu je prihvatljiv za takve Ribarske večeri. Imaju i dva velika ribnjaka na kojima organiziraju brojna natjecanja i ribarske kupove. Udruga okuplja 120 članova od kojih su se mnogi angažirali upravo na ovoj prvoj manifestaciji.

IMG 8965