Nedjelja, 31 Ožujak 2013 16:52

Od komušine izrađivali uskrsna jaja

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

SAMUELA PREMUŽIĆ ODRŽALA RADIONICU ZA VOLONTERE CARITASA  -

 

KAPTOL - Caritas župe Kaptol organizirao je kreativnu radionicu za svoje volontere koju je vodila sestra Samuela Premužić iz Zagreba, poznata umjetnica koja izrađuje različite predmete od prirodnih materijala, uglavnom slame i komušine.

Osim volontera kaptolačkog Caritasa na radionici su sudjelovali i volonteri iz drugih župa. Od sestre Samuele koja je uvijek spremna pomoći i prenijeti svoje bogato umjetničko iskustvo drugima bez ikakve naknade mnogo se toga moglo naučiti.

-Zahvalni smo sestri Samueli što je već drugi puta u našoj župi te što je još jednom pokazala svoje plemenito i dobro srce. Puno toga smo naučili i napravili te se nadamo da ćemo kroz prodaju ovih predmeta prikupiti neka sredstva kako bismo obradovali naše potrebite za Uskrs – kazala je Manuela Čakalić, voditeljica župskog Caritasa.

Među onima koji rado dolaze na ovakve radionice je i Katica Mišić. – Bilo je super. Meni je drago što smo mogli učiti izrađivati ukrase od prirodnog materijala te što smo imali prilike učiti od prave umjetnice kao što je sestra Samuela. Vidi se da osim talenta ima i Božjeg duha i da s ljubavlju prenosi drugima ono što zna – kazala je Katica. (a.t.)