Utorak, 05 Ožujak 2013 22:17

Povećali članstvo mladim energetičarima

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

GODIŠNJA SKUPŠTINA POŽEŠKOG DRUŠTVA ENERGETIČARA  -

 

POŽEGA – Jedno od većih i najaktivnijih među društvima energetičara je upravo ono požeško društvo, koje jedino ima povećanje članstva, a ta povećanja su upravo mladi energetičari, inženjeri i tehničari koji se bave energetičarskom strukom. Još veće povećanje imaju među ženskim članicama, u društvu koje je do prije nekoliko godina bilo isključivo muško i muška zanimanja, pa sada broje 110 članova.

IMG 3067Društvo će kao i do sada raditi najviše na edukacijama i organizaciji predavanja i seminara za svoje članove s temama obnovljivih izvora energije, novina u energetskim postrojenjima, proizvodnji energije, korištenju biomase i sunčeve energije. Organizirali su stručnu ekskurziju posjetivši vjetroelektrane Bruški kod Benkovca, naftnu platformu na remontu u Trogiru, tvornicu za preradu gume i recikliranje automobilskih istrošenih guma u Varaždinu, posjet sunčevoj elektrani u Rajsavcu i dr. Organizirat će posjete raznim energetskim postrojenjima i ove godine, a zasada je planiran posjet plinskom polju Molve.

Nisu zapostavili niti međusobna druženja s drugim društvima u Slavoniji sa kojima organiziraju sportska natjecanja i piknik. Sve to odrade sa vrlo skromnim proračunom koji pune vlastitom članarinom, te donacijama požeških tvrtki i grada Požege, od kojega, istakao je predsjednik društva Drago Duvnjak ubuduće očekuju više sredstava.

Društvo se brine i o obilježavanju važnih datuma iz prošlosti energetike i proizvodnje energije, pa su tako u sklopu 100. godišnjice elektrifikacije Požege inicirali postavljanje skulpture Nikole Tesle u Parku kraj Orljave.