Četvrtak, 21 Veljača 2013 13:27

Pjevali za Valentinovo u domu za starije

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

PJEVAČKI ZBOR MATICE UMIROVLJENIKA ORLJAVA IZ BRESTOVCA  -

 

POŽEGA – Članovi mješovitog pjevačkog zbora Matice umirovljenika Orljava iz Brestovca na Valentinovo su održali svoj koncert korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe u Požegi. Izveli su im 12 pjesma i uljepšali jedno dopodne, te ih vratili na tren u njihovu mladost.

IMG 2475- Naša matica broji oko 150 članova, a u njenom sastavu djeluje i ovaj pjevački zbor koji je osnovan prije dvije godine. Do sada su već imali nekoliko nastupa i vrlo su aktivni. Vrlo rado smo se odazvali da održimo jedan koncert u domu za umirovljenike – rekao je Tomo Vrhovac, tajnik matice i predsjednik općinskog vijeća Brestovac.

- Za nas ljude treće životne dobi ovaj zbor znači puno. Posebno nastupi gdje ima publike koja nas prihvaća. Nastupili smo i na 11. Smotri pjevačkih zborova, a pripremamo se i za jedan koncert povodom Dana žena. Svaki tjedan imamo probe, a bude nas dvadesetak. Najviše izvodimo starije i narodne pjesme i napjeve. Općina Brestovac nam dosta pomaže, pa smo ovih dana dobili i ovu, za sada drugu opravu za nastupe – istakao je Vladimir Grgić, predsjednik Matice umirovljenika Brestovac.