Srijeda, 20 Veljača 2013 11:17

Valentinovsku priredbu i otvorenje kino dvorane

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

GRAD KUTJEVO I OŠ ZDENKA TURKOVIĆA PRIREDILI  -

KUTJEVO  - Na zajedničko obilježavanje Valentinova pozvali su grad Kutjevo i OŠ Zdenka Turkovića u novo uređenu i opremljenu kino dvoranu u Kutjevu. Mali i veliki pjevački zbor, tamburaški sastav i literarna skupina, dramsko-recitatorska skupina, folklorna i ritmička skupina priredile su program uz učenike glazbene škole odjeljenja Kutjevo i plesače Plesnog studija Exit iz Kutjeva, a grad Kutjevo kao iznenađenje, cjelovečernju kino predstavu. Prikazivanjem animiranog filma Štrumfovi ujedno je otvorena i kino dvorana za prikazivanje filmova, a po riječima gradonačelnika Ivice Nikolića uskoro će uslijediti redovne kino predstave za cijele obitelji.

 

p3U dvoranu je ukupno uloženo preko 500 tisuća kuna od kojih je 400 tisuća kuna dalo Ministarstvo regionalnog razvoja i fond Europske unije za ruralni razvoj, dok je potrebni ostatak osigurao grad Kutjevo iz proračuna. – Sada je završena treća faza uređenja u kojoj je postavljeno 200 sjedećih mjesta s modernim tapeciranim foteljama, uređeni stropovi, instalacije i rasvjeta, postavljeno novo ozvučenje i uređena pozornica. U četvrtoj fazi uredit će se krovište na cijelom objektu, nabaviti potrebna audio-video oprema što će se također u istom iznosu osigurati od ministarstva i fondova – istakao je gradonačelnik Nikolić.

 

Dosadašnje stolice iz kutjevačke dvorane nisu bačene nego su postavljene u dvorani u Vetovu, koja će se također dodatno urediti za što grad Kutjevo izdvaja dodatnih 70 tisuća kuna.