Petak, 28 Kolovoz 2020 13:50

Na Zlatnim žicama Slavonije ove godine Ana Baketarić pjeva "Majko hvala"

Ocijeni sadržaj
(18 glasova)

POŽEGA - I ove godine Pleterničanka Ana Baketarić nastupit će na Aurea festu, točnije – na subotnjoj večeri i  „Zlatnim žicama Slavonije”. Još nam u 'ušima odjekuje' prošlogodišnji festivalski hit „Kad vino popiješ” a Ana se nada kako će jednako uspješna biti i ovogodišnja festivalska pjesma „Majko hvala”.

- Tekst je napisao Davor Magušić a glazbu Aleksandar Homoky. To je jedna lijepa emotivna pjesma koja je poklon svim majkama, majkama kojima neprestano treba zahvaljivati što su tu uvijek uz nas, od rođenja. Vjerujem da će biti hit jer, čim sam ju čula, 'naježila sam se' i znala sam da; To je TO! Tako je bilo i kad sam prvi puta čula „Mahovinu” – kazala nam je Ana.

Kao što je već više puta napisano, Ana je na „Zlatnim žicama Slavonije” prvi puta nastupila 2009. godine i, nakon deset godina stanke, ponovo prošle godine. Za pjesmu „Kad vino popiješ” snimljen je Spot koji je emitiran na CMC-u, pjesma je dugo bila na top-listama no, ove godine Ana se baš i nije naradila. Kao i druge estradnjake, u planovima ju je omela epidemija koronavirusa.

- Počelo je dobro, taj je Spot emitiran na CMC-u, onda sam negdje u proljeće sa Sanjom Hajduković i Blankom Došen snimila pjesmu „Dosta mi je prijo draga”...i tada je sve stalo, prava katastrofa. Ali, planiralo se... i evo, sad bi se 26. rujna u kući dida Tunje u Oprisavcima trebao snimati jedan Spot. Također mi je Đurđa Habel ponudila jednu svoju pjesmu, rekla je da bi htjela da ju ja otpjevam, a imam još tri-četiri pjesme u planu za iduću godinu kad se sve ovo malo smiri – optimistična je Ana.

Što se tiče ovogodišnjih 'Žica' sve je spremno i iduću subotu željno očekuje. - Još mi samo preostaje dezinficirati grlo dobrom rakijom – dodala je šaljivo Ana uz grleni smijeh.

Tekst: V.Milković