Ponedjeljak, 03 Kolovoz 2020 13:19

Najava Međunarodnog otvorenog prvenstva Hrvatske u cestovnim moto utrkama

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

POŽEGA - Ovog vikenda 8. i 9. kolovoza na Glavici se održava Međunarodno otvoreno prvenstvo Hrvatske u cestovnim moto utrkama. Organizator je Moto klub Požega Promet, a glavni pokrovitelj je Požeško-slavonska županija. Utrke i aktivnosti na Glavici najavili su župan Alojz Tomašević i tajnik Moto kluba Požega Promet Zlatko Jaroš.

„S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i sve mjere kojih se pridržavamo i dalje, šport, kultura i tradicija će se nastaviti te mi je drago da će se opet održati Međunarodno otvoreno prvenstvo Hrvatske u cestovnim moto utrkama. Požeško-slavonska županija kao pokrovitelj pomoći će u dijelu da se održi ova tradicija legendarnih utrka na stazi Glavica. Također se moram zahvaliti Ministarstvu obrane Republike Hrvatske i našoj Vojarni 123. brigade u Požegi, koji će kao i svake godine dati stazu na korištenje vozačima za treninge i za utrke. Pozivam ovim putem sve ljubitelje moto športa, sve stanovnike županije i okolnih županija da dođu na Glavicu, naravno pridržavajmo se i dalje svih potrebnih mjera zaštite.“ – rekao je župan Alojz Tomašević.

 „Uz sve mjere koje su zadesile Hrvatsku, trudimo se napraviti svake godine još bolje natjecanje, prije par dana smo proslavili 45 godina od prvih auto utrka na Glavici. Vjerujem da će se uz dogovor s čelnim ljudima iz auto saveza postići suradnja te da se ponovo pokrene i ta priča. Odrađeni su radovi na stazi i sada je moguće s jednoga mjesta imati pogled na kompletnu stazu što uvelike poboljšava iskustvo. U suradnji s Ministarstvom obrane RH, dobili smo dozvolu da napravimo sigurnosne zone izlijetanja za vozače te su isprobane od strane vozača, a sve je prošlo bez većih posljedica. Staza je 1500 metara, relativno je kratka, ali je interesantna i ima neku svoju dušu i priču. Ovo je treća utrka sezone, vozači su jako željni da se utrka održi, zbog epidemiološke situacije pomaknuta je iz svibnja na kolovoz.  U planu imamo još jednu utrku, no to će sačekati jer trenutna situacija nam ne dopušta velike planove. Treninzi su u subotu od 8 do 14 sati, natjecanje počinje u subotu od 15 sati i trajat će sve do 19 sati. Imamo cestovne moto utrke, skutere, brzinske utrke i oldtimere te uvodimo novu kategoriju, a to je mini moto. Predstavnika Požežana u utrkama imamo, ukupno osam vozača, a sveukupno očekujemo preko 100 vozača. Zahvaljujem se županu Tomaševiću što je Požeško-slavonska županija i ove godine generalni pokrovitelj te se vidimo svi na otvorenju.“ – rekao je tajnik Zlatko Jaroš.

U nedjelju program počinje već u 9,30 sati sa zagrijavanjem, a utrke od 13,30 sati.