Srijeda, 15 Srpanj 2020 10:43

Vinarija Soldo na Vinu uz žlicu u Veganšpeku

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

Održano je osmo izdanje “Vina uz žlicu” koje se trebalo krajem ožujka no korona kriza je rekla svoje pa je ipak nakon dužeg čekanja spomenuto izdanje dočekalo svjetlo dana, a nama posebno zanimljivo što su uz bogatu eno gastro ponudu na stolu zasjala i vina s našeg područja i naših bogatih vinograda – vina iz Vinarije Soldo.

Inicijatori ovog zanimljivog eno gastro projekta su Renata Cisar i Mustafa Topčagić koji zajedno s Karolinom Pavić vlasnicom zagrebačkog Veganšpeka dočekali bolje dane te na koncu odradili zamišljeno na radost vrijednog vetovačkog dvojca Gojka i Mirka Solde koji su prezentirali svoja , sve bolja i kvalitetnija vina iznimno povoljne cijene. U simpatičnom bistrou u Tomašićevoj 6 u Zagrebu okupila se probrana ekipa vinara i uljara kao i novinara koji prate vinsku i gastronomsku scenu.

Vodič kroz ove eno gastro užitke je bio veliki vinski zaljubljenik i dobar poznavatelj pravog vrhunskog vina Marko Havaši koji je u Zagrebu puno pridonio afirmaciji i promociji kvalitetnih vina, a evo na red su došla i nama interesantna vina iz kutjevačkog vinogorja. Marko je pokazao i zavidan voditeljski talent pa je besprijekorno odradio ovu povjerenu mu zadaću.

U brojnim predstavljenim slijedovima istaknut ćemo onaj uz koji se poslužilo vino iz Vinarije Soldo. Tako su Gnudi s kravljim sirom i pjenicom od tartufa s parmezanom  posluženi su uz Sauvignon Soldo 2018, aromatično i osvježavajuće vino iz Vetova za čiju su kreaciju zaslužni spomenuti vrijedni sportaši-nogometaši, otac i sin, Gojko i Mirko Soldo.

Upravo su Gnudi s kravljim sirom proglašeni najboljom kombinacijom jela i vina prema glasovima novinara uz neodoljivi Sauvignon Soldo 2018. Prekrasna je ovo promocija i dokaz kvalitete kao i nagrada za veliki trud i odricanje samozatajnih vinara s jednog od najboljih položaja u kutjevačkom vinogorju pred kojima je sigurno velika vinarska karijera. Ono što je svakako vrlo bitno za istaknuti je da za veliku kvalitetu doista ne morate izdvojiti veliku svotu novca pa su vina Soldo dostupna svim ljubiteljima dobre vinske kapljice i u većim količinama.

Izvor: kutjevacki.hr