Srijeda, 10 Lipanj 2020 11:12

Najavljen Aurea Fest Požega 2020. od 28. do 30. kolovoza

Ocijeni sadržaj
(22 glasova)

POŽEGA – Na danas održanoj konferenciji za medije Udruge Aurea Fest  Požega kao organizatora i Grada Požege kao pokrovitelja festivala na samom je početku istaknuto kako brojne nacionalne manifestacije prolaze kroz teška vremena, jer su zbog globalne pandemije morale biti otkazane ili odgođene, no održavanje Aurea Festa Požega 2020. godine, jednog od najvažnijih događanja kontinentalne Hrvatske, nikad nije dolazilo u pitanje.

Ipak, s obzirom na to da se festivalski program većinski financira pokroviteljstvom sponzora, kojima u drugom dijelu godine predstoje poslovni izazovi, planirani proračun je više nego prepolovljen u usporedbi s prethodnim godinama, te je najmanji otkad se manifestacija održava pod nazivom Aurea Fest Požega.

Usprkos nižem proračunu, pad kvalitete je nedopustiv, ističu organizatori. Prioritet je stoga stavljen na tradicionalna događanja i ona koja ne iziskuju velike troškove. Tako će se festival ove godine održati kroz tri dana, od petka 28. kolovoza do nedjelje 30. kolovoza, isključivo na Trgu Svetog Trojstva u večernjim terminima, s manjim brojem događanja i uz nadu da će se epidemiološka situacija zadržati povoljnom tijekom ljetnih mjeseci.

Na današnjoj konferenciji za medije Darko Puljašić, gradonačelnik Požege, izrazio je nadu da će na ovaj način krajem ljeta obradovati posjetitelje i javnost s prekrasnim pjesmama i događanjima.

Program predviđen za petak 28. kolovoza najavio je direktor Aurea Festa Požega Ivan Bunjevac. Tako smo doznali da će nakon otvaranja festivala biti održan Aurea Fest običaja i kulturne baštine, koji promovira običaje, kulturu i tradiciju Slavonije, uz Izbor najgizdavije Šokice. Ovaj festival će, u suradnji sa Zajednicom kulturnih udruga Požeško-slavonske županije, ujedno biti i izborni za nastup KUD-ova na državnim smotrama krajem godine. U večernjim satima koncert će na festivalskoj pozornici održati Gazde, dragi gosti Požege od početka svoje karijere.

subotu 29. kolovoza na rasporedu je Aurea Fest Zlatne žice Slavonije, festival tamburaške glazbe s tradicijom dužom od pola stoljeća, uz nastup eminentnih imena tamburaške glazbene scene poput Šime Jovanovca, Ćire Gašparca, Viktorije Kulišić Đenke, Blanke Došen, Đuke Čaića, ali i mlađih izvođača koji će dobiti priliku predstaviti se javnosti. Prodirektor Zlatnih žica Slavonije Krunoslav Dražić najavio je da će u drugom dijelu večeri glazbeno-zabavni program povodom 55. godina djelovanja na glazbenoj sceni prirediti Šima Jovanovac. Zadovoljstvo je što Hrvatska radiotelevizija i ove godine planira uživo prenositi Zlatne žice Slavonije u svom televizijskom i radijskom programu.

KAD 0076

Posljednjeg dana Aurea Festa Požega, u nedjelju 30. kolovoza, na središnjem požeškom trgu bit će održan Aurea Jazz Fest. Najavio ga je prodirektor Zvjezdan Marjanović, rekavši da će večer otvoriti proslavljeni jazz gitarist Damir Kukuruzović, a i ove godine očekuje nas spektakularni nastup Big Banda Požega s brojnim renomiranim gostima te na kraju plesna zabava uz Dino Dvornik Tribute Band.

Direktorica marketinga Aurea Festa Požega Silvija Podoljak naglasila je da organizatori ove godine, imajući sluha za ekonomsku situaciju koja se predviđa, nisu priredili niti jedno festivalsko događanje koje bi posjetitelji morali plaćati. Uz festival je i ove godine Kutjevo d.d., dugogodišnji partner požeškog festivala, gdje će tradicionalno sredinom kolovoza biti napunjene boce festivalskog vina i predstavljen konačni program Aurea Festa Požega 2020. godine.

U skladu s epidemiološkim mjerama koje budu na snazi krajem kolovoza, posjetiteljima će biti ponuđeni eno i gastro proizvodi domaćih obiteljskih gospodarstava, obrta i udruga na za to predviđenim štandovima i kućicama, te zabavni dječji park.

Sve aktualnosti i nove informacije vezane uz ovogodišnji Aurea Fest Požega možete pratiti na aurea-fest.comwww.facebook.com/AureaFestPozega i www.instagram.com/aureafestpozega/