Petak, 28 Veljača 2020 14:52

Najavljeni Dani Glazbene škole od 2. do 6. ožujka i nekoliko koncerata

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

GLAZBENA ŠKOLA POŽEGA OBILJEŽAVA 50 GODINA POSTOJANJA - 

POŽEGA - Glazbena škola Požega najavila je obilježavanje 50 godina postojanja škole i održavanje Dana Glazbene škole u periodu od 2. do 6. ožujka. Ravnatelj škole Alen Kovačević predstavio je školu danas i najavio nekoliko koncerata povodom proslave ove prve velike obljetnice. Uz 50 godišnjicu Osnovne glazbene škole, obilježava se i 20 godišnjica Srednje glazbene škole. Pravi procvat glazbena škola doživjela je posljednjih 20 godina u samostalnoj Hrvatskoj, kada je sa nekadašnjih 12 radnih mjesta dosegla današnjih 70 radnih mjesta u obje škole. Osim Matične škole u Požegi, danas postoje i dvije područne škole u Pleternici i Kutjevu. Požeška Glazbena škola u novoj modernoj zgradi je ubrzo postala pojam među glazbenim školama u Hrvatskoj i šire, a jedinstvena po velikoj koncertnoj dvorani i najsuvremenijoj opremi koju ima, a odnedavno i vrlo rijetki koncertni klavir.

Plakat za 50 godina Glazbene školeRavnatelj Kovačević izrazio je zadovoljstvo što još uvijek nisu osjetili problem manjeg broja učenika, kao ostale osnovne i srednje škole, te su im sva odjeljenja još uvijek dobro popunjena, a već i za novu školsku godinu imaju najave upisa učenika i iz susjednih gradova i drugih županija. U nastavku tiskovne konferencije ravnatelj Kovačević najavio je program koji će se održati povodom obilježavanja Dana Glazbene škole i proslave 50. obljetnice.

Obilježavanje obljetnice je već započelo s novinom, Koncertom pod maskama, a Dani škole započinju tradicionalnim koncertom profesora 2. ožujka koji će ove godine biti s još više profesora u orkestru. Od 3. do 5. ožujka na programu su koncerti solista, komornih sastava, pet zborova, te orkestara, od harmonikaškog, tamburaškog, puhačkog i nekoliko komornih sastava. Završni Svečani koncert održat će se 6. ožujka sa Tamburaškom filharmonijom i brojnim solistima. Područni odjel iz Kutjeva upriličit će svoj koncert u Velikoj koncertnoj dvoraniu Požegi 10. ožujka a Područni odjel iz Pleternice održat će koncert 11. ožujka u Multimedijalnoj dvorani u Pleternici.

Za sve koncerte za posjetitelje ulaz je besplatan a održavaju se u Velikoj Koncertnoj dvorani u Glazbenoj školi Požega.