Ponedjeljak, 13 Siječanj 2020 13:25

Vincelovo u Požegi - manifestacija koja spaja zelenu i plavu Hrvatsku

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

POŽEGA - Ove subote Požega slavi Vincelovo i to na prostoru središnjeg gradskog Trga, gdje će biti zapaljena vincelovska vatra, uz prikaz rezanja trsa. Međutim, požeško Vincelovo objedinjuje tri projekta - Zeleno-plavo, Riba Hrvatske – Jedi što vrijedi i Tradicionalna jela uz Vincelovo – pa će se toga dana u Požegi kupiti brojni predstavnici obrtničkih komora i udruženja obrtnika iz cijele Hrvatske. Manifestacija se održava u organizaciji Obrtničke komore Požeško-slavonske županije, Grada Požege, Turističke zajednice Grada Požege, Udruženja obrtnika Požega, Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika, te HGK Županijske komore Požega.

Program manifestacije danas su javnosti predstavili gradonačelnik Požege Darko Puljašić, direktorica Ureda Turističke zajednice Grada Požege Silvija Podoljak, predsjednik Županijske obrtničke komore, Anto Bilobrk i predsjednik Udruženja obrtnika Požega Mile Golić.

- Požeško Vincelovo organiziramo vrlo uspješno već dugi niz godina i mislimo da je to jedan od načina na koji možemo kvalitetno promovirati svoj grad, županiju i Slavoniju. S našim obrtnicima i turističkom zajednicom i ove smo godine pripremili manifestaciju koja je izvrstan spoj našeg tradicionalnog Vincelova i naših nastojanja da ostvarimo što bolje i kvalitetnije poslovne odnose s “plavom” Hrvatskom na čijem tržištu možemo ponuditi puno proizvoda i koja sigurno prepoznaje slavonske potencijale. – poručio je gradonačelnik Puljašić te pozvao sve sugrađane i njihove goste da se pridruže ovoj manifestaciji.

Uz odličnu eno i gastro ponudu posjetitelje će zabavljati TS Posegana. Početak će obilježiti potpala vincelovske vatre i simbolična rezidba trsa, uz bogatu ponudu slavonskih i jadranskih specijaliteta. Program počinje u 11 sati, a prethodit će mu Obrtnički forum, stručni skup koji će se održati u Gradskoj vijećnici kojemu će prisustvovati predsjednici Obrtničkih komora i Udruženja obrtnika, čelnici grada i županije te predstavnici ministarstava.

- Nakon svečanog otvorenja i paljenja vincelovske vatre, sve posjetitelje zabavljat će glazbeni sastav Posegana, a za to vrijeme na štandovima će se predstavljati obrtničke komore iz cijele Hrvatske uz domaće proizvođače. Isti dan od 10 sati organiziran je i besplatni turistički razgled grada. Ovom manifestacijom pokrećemo i ocjenjivanje kvalitete manifestacija gdje nam je vrlo važno dobiti mišljenja naših sugrađana i posjetitelja kako bi zajedno poboljšali kvalitetu manifestacija i općenito kvalitetu destinacija. U tijeku je naime prva faza projekta “Upravljanje kvalitetom u destinaciji Zlatna Slavonija” kojem je glavni cilj podići kvalitetu proizvoda, usluga i manifestacija cijele destinacije, – rekla je Silvija Podoljak te pozvala sugrađane da iskažu svoje mišljenje kako o ovoj, tako i o ostalim gradskim manifestacijama.

U projektu se očekuje preko 300 sudionika od Dubrovnika, Splita, Šibenika, Zadra, Rijeke, Istre, preko Zagreba, pa sve do Osijeka, Vinkovaca i Vukovara.

Vinocelovo 2020 B1