Četvrtak, 22 Studeni 2012 11:07

Uskoro veliki zumba party u Grabriku

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

SVE VIŠE SE PLEŠE POPULARNA ZUMBA -

POŽEGA – U sportskoj dvorani Tehničke škole odzvanjaju veseli latino ritmovi, a na zvuke glazbe 40-tak, što djevojčica, djevojaka i žena plešu u ritmu. To je zumba, kaže nam Sanja Bednaić, pedagoginja, licencirani instruktor zumbe i predsjednica udruge koja organizira ovo vježbanje i rekreaciju.

- Zumba je mješavina između latinoameričke glazbe i fitnesa sastavljena od četiri glavna ritma, salsa, merengue, cumbia i regaeton. Zumba je namijenjena i za muškarce i za žene, ali muškarci još stidljivo propituju za ovaj vid rekreacije. Zumba djeluje opuštajući, dobivanje pozitivne energije i svakako na gubitak suvišnih kilograma – dodaje Sanja koja poziva sve da im se pridruže dva puta tjedno ponedjeljkom i četvrtkom od 19 sati, te da učine nešto za svoje zdravlje, svoje tijelo, riješe se stresa i povećaju svoju kondiciju.

- Zumba je za mene nešto između latinoameričkog plesa i ritmova aerobika i sviđa mi se. Jako mi je učinkovito. Ja sam išla i u teretanu, ali ovo mi puno bolje pomaže, bolje se osjećam – rekla je Snježana Berta koja zumbu prakticira od početka godine.

Ovo mi znači puno, za opuštanje ali i za zabavu. ovdje se malo odmorimo i zaboravimo na sve, a dobro je za tijelo i kondiciju da se posve ne opustimo, posebno u ovim zimskim mjesecima – rekla je Valentina Šutalo.

Večernji trening zumbe posjetio je i požeški gradonačelnik Zdravko Ronko, posebno stoga što iz udruge predlažu da se organizira u predbožićne blagdane jedan veliki zumba party u Sportskoj dvorani Grabrik. – Dajemo podršku toj udruzi, ne samo zato što je to novi događaj, novi sadržaj u gradu, vrlo interesantan. istina sada su okupljene samo žene, ali se ja nadam da će se uključiti i muški, i toplo im to preporučam. Zumba čini dobro zdravlju, kondiciji im dobrom raspoloženju. Ja sam došao ovdje zbog toga što su članice udruge iskazale želju da organiziraju jedan veliki zumba party, koji bi imao humanitarni karakter, a sav prihod bi namijenili za jednog teško bolesnog dječaka. Mi smo tu priskočili, pomoći ćemo da se to organizira na Grabriku, a i financijski pomoći da se ideja ostvari – rekao je gradonačelnik Ronko.