Četvrtak, 15 Studeni 2012 00:46

Bumbar ugostio 60 natjecatelja

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

NATJECANJE AEROMODELARA ZA KUP HRVATSKE -

POŽEGA – Letački klub Bumbar iz Požege po četvrti puta bio je organizator i domaćin Kupa hrvatske za aviomodelare. U Sportskoj dvorani Grabrik okupilo se šezdesetak natjecatelja iz Zagreba, Zaprešića, Osijeka, Čeminca, Valpova, Karlovca, Belišća i Požege, te Nove Pazove iz Srbije.

Natjecalo se u dvije osnovne kategorije, F1N-150 i F1N, koje određuju veličinu i težinu modela aviona,a natjecanje se sastoji u što dužem vremenu provedenom u zraku u slobodnom letu. Natjecatelji su još podijeljeni u skupine osnovnoškolaca, juniora i seniora. Najviše uspjeha i najviše osvojenih bodova imali su natjecatelji iz Zaprešića, zatim Karlovca i Osijeka.

Najmlađi natjecatelji bio je 6-godišnji Jan Bartaky iz kluba domaćina kojemu je to bio ujedno i prvi nastup, te 7-godišnji Đorđe Grubić iz AK Nova Pazova koji je osvojio treće mjesto u osnovnoškolskom uzrastu.

Od naših LK Bumbar nastupilo je šest natjecatelja a postigli su slijedeće rezultate: Zoltan Bartaky 6. u ukupnom poretku, Mjertan Ivan 30., u kategoriji osnovnoškolaca  Dubravko Lukačević 7., Kojanović Filip 11., te u drugoj kategoriji Josip Lukačević 10. i Jan Bartaky 24.