Subota, 27 Listopad 2012 10:33

Kolače sami pripremali

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

UČENICI POSJETILI DOM ZA STARE -

MARINO SELO -  Učenici OŠ Braće Radića iz Pakraca ovogodišnje Dane kruha odlučili su obilježiti posjetom Domu za stare osobe u Marinom Selu. - Donijeli smo stotinjak kolača koje su učenici pekli sami a podijelit ćemo ih korisnicima. Ovo nam je prvi ovakav posjet ali se nadam da nije zadnju – rekla je Dora Kačer, učenica osmog razreda.
MARINO SEL  Neobičnom posjetu korisnici doma su se obradovali, čak i oni kojima će biti teško pojesti slastice. - Imam 93 godine i više nemam zubi. Volim kolače pa će mi poslije pomoći sestra da ih usitnim i pojedem – rekla je Lucija Papaik. Nešto mlađa, 82-godišnja Marija Medoš, za sebe je odabrala medenjake. - Njih najbolje volim. Otac je bio pčelar tako da je u kući uvijek bilo meda i medenjaka – kazala je baka Marija.
  U domu u Marinom Selu trenutno je 65 korisnika. - S osnovnom školom u Pakracu imamo odličnu suradnju pa je tamo i osnovana Mladež Crvenog križa koju vodi profesorica Božica Osmak. Ovaj posjet dio je te suradnje - kazao je ravnatelj doma Duško Kliček. Posjet domu u Marinom Selu ovih su dana najavili i učenici škole u Poljani koji su obećali donijeti kestene. (vm)