Petak, 15 Lipanj 2012 13:37

GD Sokolu najviše prvih mjesta

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

50. KUP SLAVONIJE I BARANJE U MUŠKOJ SPORTSKOJ GIMNASTICI - 3. kolo  -

VALPOVO – Gimnastičari GD Sokol Požega vratili su se iz Valpova s 3. kola 50. Kupa Slavonije i Baranje u muškoj sportskoj gimnastici B, C i D programa s osvojenih najviše odličja i prvih mjesta do sada. Domaćin natjecanja bilo je GD Hrvatski sokol iz Valpova a natjecanje se bodovalo i za Hrvatski kup. Natjecalo se 57 mladih gimnastičara iz Belog Manastira, Valpova, Slavonskog Broda, Vinkovaca, Osijeka, Pleternice i Požege. Ovim natjecanjem završilo je proljetno natjecanje u gimnastici koje se nastavlja na jesen.

U kategoriji mlađi kadeti u C programu uvjerljivo prvi bio je Luka Čajka iz GD Sokol Požega.

Picture_280Kadeti C program ekipno daleko su najbolji od četiri ekipe, a prvi GD Sokol Požega osvojio je 459,20, drugi GK Sokol iz Slavonskog Brod 443,80 bodova, treći GD Beli Manastir 442,30 i Pleter iz Pleternice četvrti sa osvojenih 434,20 bodova. Požešku ekipu kadeta čine Bruno Devčić, Leopold Kajan, Dinko Obradović, Jan Letić i Josip Lučić, koji su ponovno pokazali da su u odličnoj formi te i treći puta za redom osvojili ekipno zlato. Leopold Kajan kao pojedinac bio je prvi, a Bruno Devčić okitio se srebrom.

Kao pojedinac u konkurenciji seniori C program Ante Šakota osvojio je zlato.

U D programu požeški kadeti u sastavu Filip Križanac, Gabrijel Marčetić, Niko Blažević, Ivan Čajka, Juraj Gaši i Alen Mikić također su se popeli na pobjedničko postolje ispred ekipe Pletera iz Pleternice. U pojedinačnoj konkurenciji sve tri medalje došle su u Požegu i to 1. Filip Križanac, 2. Gabrijel Marčetić i 3. Niko Blažević.

- Još jednom velike čestitke dečkima na ovakvom uspjehu te se nadamo i dalje dobrim rezultatima nakon ljetne stanke. Treneri Zlatko Kraker, prof. Marko Hruška, prof. i Marijana Devčić zadovoljni su postignutim rezultatima i pokazali su dominaciju požeških gimnastičara u cijeloj regiji – istakla je trenerica prof. Zdenka Pavelić.

Picture_293Dobar rad s djecom donosi rezultate

GD Sokol danas organizira treninge i školu gimnastike za oko 230 djece, od toga njih 30 u izdvojenoj školi u Kaptolu. Djeca su u školi raspoređena u dvije dobne predškolske skupine i dvije dobne skupine školske djece. Na natjecanja ide oko 30-tak djece koja su pokazala svoj talent i napredovanje kroz školu, a natjecatelja imaju u svim kategorijama od mlađih kadeta, kadeta, juniora i seniora, a natječu se u D, C i B programu gimnastike u ženskoj i muškoj sportskoj gimnastici. - Kadrovskim promjenama i zadovoljavanjem stručnih kriterija potpomognutih s tri profesora kineziologije GD Sokol je dobilo na kvaliteti treniranja, što osvojeni rezultati i pokazuju. Gimnastika u Požegi kao osnovna i bazična disciplina pokazuje da smo na pravom putu u odgajanju djece i sportaša u našoj Požeštini. Danas gimnastika privlači sve više djece, pogotovo u onoj ranijoj dobi, kada se oni razvijaju, i onda ih priprema za ostali svijet sporta – istakao je glavni trener prof. Zlatko Kraker.

KADETI GD PLETER DRUGI

Kadeti D programa pleterničkih gimnastičara ekipno su osvojili 2. mjesto a ekipu čine Toni Banović, Josip Majetić, Fran Štadelhofer, Fran Matić, Luka Begić i Josip Abramović.

Kadeti C programa zauzeli su 4. mjesto, a u pojedinačnoj konkurenciji najuspješniji bio je Andrej Noušak kojemu je medalja izmakla za četiri desetinke te se plasirao na 4. mjesto. Uz Andreja, ekipu su činili Sebastian Jakovljević, Filip Džomba, Marko Abramović, Filip Pavić i Josip Pamer.
Junior C programa Marko Rstić tekođer je zauzeo 4. mjesto sa samo tri desetinke razlike od trećeplasiranog Vinkovčanina.