Ponedjeljak, 11 Lipanj 2012 12:45

Neriješen rezultat Slavoniju odveo dalje

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)
DRUGA KVALIFIKACIJSKA UTAKMICA ZA ULAZAK U TREĆU HNL  -

LIVADA ŽELJEZNIČAR - SLAVONIJA 2:2

SLAVONSKI BROD – Igralište ŠRC Stanko Vlainić-Dida. Gledatelja 50. Sudac Trampus (Osijek) pomoćnici Conjar (Osijek) i Pataki (Đakovo).

STRIJELCI: 1:0 – Mijić (20), 2:0 – Došlić (26), 2:1 – Pavelić (66), 2:2 – Pavelić (82.-11m).

LIVADA ŽELJEZNIČAR: Resanović, M. Oreč, Bekim, Čavčić, D. Oreč, Došlić (od 76. Katinić), Pavić (od 33. Mraz), Ostojić (od 68. Živić), Mijić, Gavranić, Cvitković (od 63. Samardžić). Trener Donald Družijanić.

SLAVONIJA: Rezo, Pavelić, Neruda, Berdi, Širić, Blim(od 64. Peić), Včelik (od 85. Čakalić), Parmaković, Zeba, Ergotić, Cekinović. Trener Krešo Poleti.

CRVENI KARTON: Bekim (83).

Slavonija je u uzvratnoj utakmici kvalifikacija u Slavonskom Brodu odigrala neriješeno i time ostvarila ukupnu pobjedu nad momčadi Livada Željezničarom i plasirala se u treću HNL Istok. Iako je Slavonija dobro ušla u utakmicu i imala svoje šanse, domaći su iskoristili slabosti igrača Slavonije i u 20. minuti poveli. Nedugo poslije vodstva domaćin je povećao rezultat na 2:0 nakon dosta «traljave» intervencije vratara Reze. Rezultat od 2:0 je domaćinu bio ulaz u viši rang, a da to osigura imao je prigodu iz jedanaesterca kojeg je «skrivio» vratar Slavonije Rezo. No sreća prati hrabre i Rezo se iskupio za jedanaesterac kada je zaustavio udarac s bijele točke i Slavoniju još držao u igri za konačan uspjeh. S rezultatom od 2:0 se otišlo na odmor. U drugom poluvremenu Slavonija igra dobro i u 66. minuti preko najboljeg svog igrača Pavelića smanjuje rezultat na 2:1, a konačan rezultat utakmice postavlja Pavelić iz jedanaesterca u 82. minuti. Slijedeću minutu domaći igrač Bekim mora u svlačionicu zbog crvenog kartona. Nakon toga se igra prekida, jer je desetak gledatelja ušlo u teren i sudac je dao «petama vjetar» te se sklonio u svlačionicu i utakmica je nastavljena nakog 4-5 minuta prekida. U nastavku utakmice više nije postojala nikakva mogućnost da Slavonija promjeni rezultat, jer je uglavnom sve suđeno u korist domaćina. Kako bilo da bilo Slavonija je ostvarila povoljan rezultat i plasirala se u treću HNL Istok za sezonu 2012./2013.

Josip Neferović