Utorak, 22 Svibanj 2012 16:08

Plasirale se na Europsko prvenstvo

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

PLETERNIČKE MAŽORETKINJE NA DRŽAVNOM PRVENSTVU -

PLETERNICA –Na proteklom 16. Državnom prvenstvu u mažoret plesu i 12. Državnom prvenstvu u twirlingu koje se održalo u Cavtatu, sudjelovale su i članice Pleterničkih mažoretkinje s nekoliko koreografija. Za natjecanje ih je pripremala i osmislila koreografije trenerica Maja Lukić.

U kategoriji solo s rekvizitima u klasi mlađih juniora Katarina Miličević je zauzela 3. Mjesto, osvojila brončanu medalju i kvalifikaciju za Europsko prvenstvo koje se na jesen održava u Francuskoj. Ekipa juniorki je u tradicionalnom mažoret plesu osvojila 7. mjesto, a ekipa mlađih juniora u jakoj konkurenciji ekipa iz 19 gradova također sedmo mjesto.

Pleterniče mažoretkinje su upravo na ovom natjecanju promovirale i svoje nove uniforme, koje je sponzorirao grad Pleternica, na čemu mu sve ponosne mažoretkinje zahvaljuju, te posebno gradonačelniku Franji Luciću koji im daje podršku.

Udruga trenutno broji 22 mažoretkinje u dobi od 9-17 godina, a one svojim nastupima uveličavaju sve kulturne i gradske manifestacije. Članovi udruge su i roditelji koji su odgovorni za kostime, šminkanje, frizure, organizaciju treninga,  putovanja, natjecanja ali i okupljanje sponzora.

Složne, uporne, dosljedne, spremne uvijek pomoći – mažoretkinje grada Pleternice imaju i svoj moto.  Dvorana – naš dom,

Tim i trenerica – druga obitelj,

Štap – cijeli svijet u jednoj ruci,

Mažoretkinje – ne, to nije samo ples, to je život !