Subota, 19 Svibanj 2012 09:44

Akcija protiv nasilja i rasizma

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ROMSKA NOGOMETNA REPREZENTACIJA GOSTOVALA U GRADU POŽEGI  -

POŽEGA – Putujući diljem Hrvatske Nogometna reprezentacija Roma provodi akciju „Nogometnom loptom protiv nasilja, rasizma, diskriminacije i siromaštva“, a na svom putu posjetila je i grad Požegu. Na prijemu u gradskoj kući primio ih je požeški gradonačelnik Zdravko Ronko, koji je pozdravio ovu njihovu akciju i dao punu podršku. Grad Požega, istakao je uvijek je otvorena za sve humanitarne inicijative i akcije, podržavši tako njihovu 29. Humanitarnu utakmicu koju su igrali s NK Vallis Aurea na stadionu u Velikoj, čiji su predstavnici nazočili prijemu.

ROMI02- Nalazite se u gradu koji je najsigurniji u Hrvatskoj, i iako nemamo toliko tih poroka želja nam je da nijedno dijete nema problema, da ni jedno dijete ne bude prepušteno ulici, da ni jedno dijete ne ode prema drogi, alkoholu i svemu onome što uništava i razara jednu naciju – istakao je Ronko na svečanom prijemu koji su uveličale njegove susjede Romkinje, Senada Kuburdžić s kćerkama Lucijom i Marijom. Iako rođena u Zagrebu zadovoljna je životom u gradu Požegi. - Požegu ne bih mijenjala ni za koji drugi grad, tu vidim budućnost svoje djece, koja ovdje imaju sigurnost. U Požegi nikada nisam doživjela niti primijetila bilo što zbog toga što pripadam nacionalnoj manjini – rekla je Senada.

Ležerniji ton prijemu dao je maestro Alen Kopunović Legetin izvodeći nekoliko skladbi, između ostalih i Ciganske napjeve Antonina Dvoržaka.

U ime Romske reprezentacije zahvalio se organizator humanitarnih utakmica Tofko Dedić Toti, izbornik Ivica Grnja, te igrači iz Osijeka, Slav. Broda i Zagreba.
ROMI01