Srijeda, 16 Svibanj 2012 20:29

Krhka plavuša i brineta nemaju milosti za protivnice

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

DVIJE POŽEŠKE SREDNJOŠKOLKE POSTALE DRŽAVNE PRVAKINJE U KICKBOXINGU  -

POŽEGA - Na prvi pogled one su obične požeške srednjoškolke i jako dobre prijateljice koje kao i njihovi vršnjaci vole druženja i izlaske u grad. Ali, to je samo na prvi pogled jer krhka 17-godišnja plavuša Patricia Mršić i 18-godišnja brineta Tea Scania Đakić su državne prvakinje u kickboxingu. Patricia, učenica požeške   Ekonomske škole osvojila naslov u disciplini K-1 Style, inače najtvrđoj disciplini gdje su osim rukama i nogama dopušteni i udarci koljenom dok je Tea, maturantica Poljoprivredno-prehrambene škole državna prvakinja u disciplini low kick gdje nisu dopušteni udarci koljenom.

KICKBOXING04_DAKIC_TEA- Kod obje odmah se vidjelo da imaju prirodne predispozicije za ovaj sport. Međutim bez rada talent puno ne znači jer on u konačni 30 posto utječe na rezultate. Jako je važno i što sportaš ima u glavi – ističe Igor Krizmanić, trener i direktor požeškog kickboxing kluba Bushido u kojem treniraju Patricia i Tea.

Zanimljivo je da su obje u klub došle prije osam godina te da su se prije toga bavile drugim aktivnostima. Patricia, koja je bila mažoretkinja, kickboxingu privukli su filmovi borilačke tematike. - Kada sam bila mala voljela sam gledati takve filmove, posebno Karate Kid. Kako nemam ni brata ni sestru nisam se imala kod kuće s kim ni potući. Tražila sam neki klub gdje bi mogla naučiti te vještine, došla sam, svidjelo mi se i ostala sam tu – kaže Patricia.

KICKBOXING03_MRSIC_PATRICIJATea koja se okušala kao tenisačica borilačke vještine je zavoljela zahvaljujući svome ocu Mariju koji je karate naučio iz knjiga, a kojoj joj je danas velika podrška. - Tata je jako sretan što treniram kickboxing. Vikendima znamo zajedno trenirati, a u 'zezanciji' se znamo i potući. Kako sa mnom u razred ide i Tomislav Ivčetić koji također trenira kickboxing onda nas dvoje izazovemo cijeli razred i naravno pobijedimo – kaže Tea koja ne propušta ni jedan trening, ali sada će morati jer je u završnoj borbi ozlijedila stopalo zbog čega sada ima longetu.

- Bolovi od udaraca rješavaju se tako da se stavi led i čekaš da prođe 'šljiva'. Inače naša tolerancija na bol je viša nego kod onih koji ne treniraju – objašnjava Patricia kojoj su roditelji također velika podrška.

Obje se žele nastaviti baviti ovim sportom i kada za dvije godine postanu seniorke, a kako su osvajanjem naslova državnih prvakinja stekle uvjete za nastup na svjetskom prvenstvu koje će se u kolovozu održati u Slovačkoj velika im je želja da tamo i odu. Za klub Bushido čiji je nekadašnji član Luka Šimić osvojio svjetski naslov bio bi to veliki uspjeh jer ipak se radi maloj sredini i malom klubu u kojem se očito kvalitetno radi.     (a.t.)