Petak, 27 Travanj 2012 10:58

3. MTB utrka Put graševine

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

SLAVONSKA BRDSKO BICIKLISTIČKA LIGA  -

KUTJEVO – Prošle nedjelje 22. travnja vožena je 3. Brdsko biciklistička utrka „Put graševine“  koja je startala s Trga graševine u Kutjevu, a vozila se padinama vinograda u Hrnjevcu. Utrku su zajednički organizirali Brdsko biciklistički klub Požega  i JU Park prirode Papuk. Manifestacija je bila posvećena obilježavanju Dana planeta Zemlje i svima koji vole prirodu, druženje i vožnju biciklom.

P4239778Utrka je vožena i boduje se u sklopu otvorene „Slavonske brdsko biciklističke lige - SCOTT“ a na startu se pojavilo 85 biciklista iz cijele Slavonije, ali i iz drugih gradova kontinentalne Hrvatske.

Utrka se vozila po kružnoj stazi dužine 12 km koja prolazi šumskim stazama i vinogradarskim putovima u predjelu od Mitrovca do Hrnjevca. Natjecateljske kategorije – „Junior“, „Elite“ i „Master“ vozile su 2 kruga, a „Žene“ i rekreativna kategorija „Sport“ 1 krug. Vozili su biciklisti oba požeška kluba BBK Požega i Luks racing team.

P4239810Naši biciklisti su bili dominantni na ovoj domaćoj utrci i postigli odlične rezultate. U kategoriji Elite 1. Matej Skuzin - Luks, 3. Tomislav Horvat - BBK. Kategorija Junior 1. Marko Batori - BBK, 2. Antonio Rusan - Luks. Kategorija Master 1. Goran Pavić - BBK. Kategorija žene 5. Dea Pavičić - Luks, 6. Jelena Vukosavljević - BBK. Kategorija Sport 2. Josip Jurić - Luks.

Nakon trećeg kola naši biciklisti su u vrhu po pojedinačnim i ekipnim kvalifikacijama.